Vi viser deg to nye grunner til å bruke Firefox!

Det blir skrevet en del om nettlesere her i Teknonytt, men det er en grunn til dette – de blir en større del av vårt liv for hver dag går. Nettlesere er ikke noe som er forbeholdt nerder, det er noe alle må forholde seg til i dag.

En ting som går igjen når det gjelder alle merkevarer er at vi har forskjellige favoritter, her i Teknonytt er jeg en Firefox-fan, og Jon er en Opera-fan. Slik vil det bestandig være, men i mine skriverier og tips i TN så har jeg kommet med utallige grunner til å bruke Firefox framfor de andre nettleserne – les videre for å se min to nyeste grunner til å gjøre et skifte av nettleser eller å beholde Firefox.

Styrken til Firefox er ikke bare at den er rask (dette kommer selvfølgelig an på oppsett og antall tillegg), og at den har de viktigste funksjonene innebygd, nei her ligger styrken i mulighetene man har til tilpassning med alle de tusener av tillegg man kan laste ned og installere. Derfor bør det ikke komme som noen overraskelse at mine to tips i dag også er to tillegg.

Read It Later

Når jeg surfer nettet så er det veldig ofte at jeg blir irritert, eller rettere sagt forstyrret over den prosessen det er å spare nettsider til senere lesning. Min framgangsmåte er som oftest å åpne lenker i en ny fane og lese dem senere når jeg har tid. Dette gjør at jeg ofte har ti til tyve faner åpen samtidig (helt sant faktisk). Mange vil vel kalle dette dumt og unødvendig, men det er min stil, jeg liker ikke å gå igjennom prosessen det er å lagre bokmerker som jeg kun skal lese en gang (i de fleste tilfeller).

Og nettopp pga dette så er jeg veldig engasjert når det gjelder «Read It Later»-tillegget, for med det så kan man lagre nettsider til senere lesning bare ved å klikke på en hake i adressefeltet. Dette tillegget er integrert med Firefox’ innebygde bokmerkingsfunksjon – altså den stjernen i adressefeltet, eller awsome-baren som det heter. Etter at man har trykt på haken som står ved siden av stjernen der oppe, så kan man også trykke på lenker som er på siden du befinner deg i for lagring til senere for dem også. Når man så vil lese de lagrede sidene senere så er dette veldig lett – man finner et lite ikon i verktøyslinjen til Firefox som de befinner seg i, ikonet ser ut som en bok.

Se denne videoen for en nærmere forklaring:

Last ned Read It Later på deres hjemmeside.

ChunkIt

Dette er et tillegg som gjør det mye enklere å søke etter bestemte emner og nøkkelord. Jeg har lenge gruet meg til å forklare hvordan dette fungerer i sin helhet for dere, men heldigvis har jeg også her funnet en video som dere kan se under teksten her.

ChunkIt kan lastes ned fra tilleggets hjemmeside.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...