10+ nettbaserte verktøy for studenter, bedrifter og lærere

Les våre 12 anbefalinger av nettapplikasjoner for studenter, lærere og bedrifter, alle er gratis og kommer spesielt til nytte ved presentasjoner og gruppearbeid.

Enten du er student/elev, lærer, arbeidsgiver eller arbeidstaker, så har du behov for applikasjoner som kan hjelpe deg med større og mindre prosjekter. Dette gjelder spesielt hvis du har gruppe-oppgaver eller framvisninger som skal bli gjort. Derfor har vi tenkt å presentere en flott liste med mer enn 10 hjelpsomme nettapplikasjoner for nettopp studenter, lærere og bedrifter.

Flowgram

Dette er et verktøy som lar deg importere bilder, video, dokumenter, websider, rss-feeds, også videre – og med disse kildene kan du bygge en presentasjon som foregår stegvis med lyd og tekst som du selv legger på. Dette er et verktøy som virkelig hjelper deg å utføre en forståelig presentasjon med veldig høy kvalitet – og det beste av alt er at du slipper å ha noen store kunnskaper om verktøyet på forhånd. Flowgram er et intuitivt verktøy som gjør at du kan danse deg igjennom læringsprosessen som nesten er ferdig før den begynte.

For å lære mer om Flowgram så kan du lese Teknonytts artikkel om verktøyet, eller se videoen under.

Sliderocket

Sliderocket er et presentasjonsverktøy på linje med PowerPoint og Keynote, men dette er et typisk nettbasert verktøy med alle de mulighetene det bringer med seg. På flere punkter så er dette faktisk et bedre verktøy enn skrivebordsversjonene av presentasjonsprogrammer fra Microsoft og Apple, men det er på sett og vis ganske likt Apples Keynote når det gjelder det glatte og pene designet.

  • Nettapplikasjonen er laget i Flash, og er selvfølgelig gratis.
  • Man kan importere og bruke Powerpoint-filer, regneark-data, Flash-animasjoner, bilder, lyd, video, også videre.
  • Man kan også importere video og bilder fra nettjenester som YouTube og Flickr.
  • Flotte animasjoner og overganger – ganske likt det man har i Keynote.
  • Skulle man behøver flere funksjoner så finnes det to betalversjoner, men disse er rettet mot bedrifter. De fleste vil være fornøyde med det man får i gratisversjonen.
  • Flere flotte funksjoner.

Her er en presentasjon som viser litt om Sliderocket:

RescueTimer

Dette er et meget godt tidslogging-verktøy, en nyttig ting både i arbeidslivet og på skolebenken. Programmet hjelper deg å logge hva du bruker tiden din til – dette gjøres ved at brukeren legger hvert enkelt program på datamaskinen, og forskjellige nettsteder i kategorier.

Anbefales virkelig, men man bør være forberedt på et sjokk – det er utrolig hvor mye tid som forsvinner til morro, og ting som ikke er så morro.

Les mer om RescueTime i vår tidligere artikkel om verktøyet.

PrintWhatYouLike.com

Dette er et genialt lite program som hjelper deg å justere hva som skal skrives ut fra en ønsket nettside. Man kan fjerne bilder, tekst, bakgrunner, sidestolper, også videre – helt til man sitter igjen med ren tekst hvis man ønsker dette.

Les mer om dette verktøyet i en tidligere artikkel vi har skrevet.

Evernote

Evernote er et program hvor man samler notater og viktig informasjon. Man kan klippe ut informasjon fra nettsider, ta bilder med webkamera (tekst som befinner seg i bildet blir da søkbar), og mye mer. Dette er et av de verktøyene jeg bruker hver dag, og som jeg har blitt totalt avhengig av.

Les en tidligere artikkel om Evernote.

Google Apps

Google tilbyr oss brukere en rekke gratisprogrammer som holder et høyt kvalitetsnivå, og man bør absolutt ta nytte av disse nettapplikasjonene. Her er de applikasjonene som vi anbefaler at dere tar nytte av:

  • Google Dokumenter – Dette er en samling av kontorapplikasjoner som har den samme funksjonaliteten som feks Microsoft Office eller Apple iWork, men litt mer lettvekter er selvsagt Google Dokumenter i forhold til de proffesjonelle kontorpakkene. Google Dokumenter gir deg muligheten til å jobbe med skrivebehandling, presentasjon, regneark, sette opp spørreskjema, også videre. Og det som gjør dette til det perfekte verktøyet for studenter/elever, samarbeidspartnere på jobb, og lærere er at man kan jobbe flere sammen i disse dokumentene, alt oppdaterer seg underveis men de forskjellige deltagerne skriver og jobber.
  • Google Notatbok – Dette er et Google-verktøy som er mindre kjent enn det faktisk fortjener, for med hjelp av dette Firefox-tillegget så kan man enkelt klippe ut innhold fra nettsider som kan brukes senere. Også dette verktøyet er perfekt for grupper, her kan man inivitere samarbeidspartnere til å for eksempel gjøre research sammen med deg.
  • Google Kalender – Skal man først bruke Google så kan man gjøre det skikkelig, noe som innebærer at man utnytter integreringen som Google tilbyr med sine verktøy. Og det er nettopp derfor man bør velge å bruke Googles kalenderløsning istedet for de mange andre som finnes på nettet. Hvis du har et ønske om å integrere ditt lokale kalenderprogram med Google Kalender så kan du lese denne artikkelen om akkurat dette, det finnes flere måter å gjøre det på, men personlig så bruker jeg denne.
  • Gmail – Man bør også nevne Gmail når man først er igang, for dette er en perfekt løsning når man ønsker å holde kontakten med hverandre, både per epost og med Gmail Nettprat som nå også har fått videosamtaler.
  • For å få enda bedre oversikt over Googles tilbud til deg så kan du ta en titt på vår tidligere artikkel om alt Google gir deg gratis.
Zotero

Et verktøy som blir regnet som standard når det gjelder arbeid med utvidede bibliografier er EndNote, men dette er et program som koster penger, som igjen er fy-fy i en slik liste som dette. Istedet kan jeg anbefale å bruke en Firefox-utvidelse som heter Zotero, dette er selvfølgelig gratis og gir deg mulighet til å drive forskningsarbeid og fordypning.

For å lære mer om Zotero så anbefaler jeg å ta en titt på videoen du finner her.

Remember the Milk

Det er viktig å ha et skikkelig system i arbeidsoppgavene sine når man jobber med studier og andre prosjekter, og her kommer Remember the Milk inn i bildet. Dette er en såkalt To-Do-applikasjon, eller GTD-applikasjon (getting things done) som på en enkel måte lar deg sette opp oppgaver som skal utføres innenfor spesielle tidsfrister.

Det som gjør Remember the Milk til en vinner i mengden av slike applikasjoner er hvor enkelt og intuitivt det hele er, og ikke minst hvor godt integrert det er med andre applikasjoner som for eksempel Google Kalender.

Det finnes også en gratis Remember The Milk-applikasjon til iPhone og iPod Touch om man ønsker det.

Ta en nærmere titt på RTM på denne nettsiden.

Meebo

Selv om lærere og arbeidsgivere ikke bestandig er overstadig begeistret over dette, så er det et faktum at studenter og arbeidstakere liker å holde kontakten med hverandre mens de jobber, og faktisk så kan det være til stor nytte også. Og her kommer Meebo inn i bildet, for dette er en nettapplikasjon som lar deg logge på flere forskjellige direktemeldingstjenester, og dette uten å laste ned eller installere noe i det hele tatt.

Følgende direktemeldingstjenester er støttet av Meebo:

  • AIM
  • Yahoo Messenger
  • MSN Messenger
  • ICQ
  • Jabber
  • Google Talk

Dermed bør det holde i massevis, men man kan også bruke en IRC-klient til å opprette egne samtalekanaler på det gamle men fortsatt godt brukte chat-verktøyet.


Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...