Adobe lanserer Media Player 1.0

Adobe har lansert Adobe Media Player, i et forsøk på å entre det allerede overfylte markedet for mediaspillere. Adobe Media Player er bygd på den populære Adobe Air platformen.

Adobe’s største konkurenter i dette markedet blir da Itunes og Windows Mediaplayer, og det er en grunn til at de er på topp i denne bransjen. Men netopp derfor har Adobe en litt annen tilnærming enn de to konkurerende mediaspillerne hvor mediafilene hovedsaklig ligger lokalt, de lar brukerne abbonere på forskjellige nettkanaler og streame grati innhold.

adobeplayershot.png

Adobe har signert avtaler med innholdsspredere som blant annet MTV og Universal. Adobe hevder at Media Player vil la brukere se sitt eget innhold lagret på sine datamaskiner, akkurat som QuickTime eller Windows Media Player, men Adobe Media Player er veldig begrenset når det kommer til hvilke filer som den er kompitabel med, nedlastede FLV filer og MPEG4 er det hele.

Første versjon er avhengig av Flash-støtte, men Adobe har ikke sagt seg uvillig til å fjerne dette senere.

TeknoNytt mener dette er interessant, og Flash er jo tross alt Adobe’s hjertebarn. Vi anbefaler helt klart å laste ned dette programmet for å prøve det, og kanskje blir dette din nye link mellom deg og de mengdene med god video man kan finne på nettet. Adobe er kvalitet, det er det ingen tvil om. Alle deres produkter er det stor tyngde bak, og det er derfor sannsynlig at dette produktet vil utvikle seg til å bli noe stor. Det som er helt sikkert er at Adobe garantert har tenkt gjennom dette godt før de lanserte Media Playeren sin, og at de kommer til å gjøre det til en kjempeopplevelse for oss brukere. Det er ikke fullkomment ennå, men jeg er helt sikker på at de små feilene som faktisk er der vil bli fikset i løpet av neste versjon.

For å bruke dette programmet må man ha Adobe Air installert, og det finner du her.

Og Adobe Media Player finner du her.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...