Array

Advokat Truet Fildelere – Ble Suspendert i 6 Måneder

En advokat som sendte ut hundretusenvis av truende brev hvor hun krevde at angivelige fildelere skulle betale 400 euro (3200 kroner), har blitt suspendert fra tjeneste i seks måneder. Elizabeth Martin, som har jobbet sammen det sveitsiske antipiratbyrået Logistep, ble dømt av advokatrådet.

Logistep får en vanskeligere og vanskeligere hverdag for tiden, deres arbeid i Italia har blitt ansett som ulovlig og har de fått beskjed om å legge ned sin virksomhet der. Nå har en av advokatene de har jobbet med i Frankrike, Elizabeth Martin, rotet seg opp i trøbbel, hun har krevd 400 euro fra hundretusener av påståtte fildelere som sveitiske Logistep har anklagd for å laste ned ett spillet «Call of Juarez» utgitt av spillprodusenten Techland.

I brevet hun har sendt til påståtte fildelere advarer hun om at hvis det blir nødvendig å trekke saken til retten så vil de saksøkte få veldig store erstatningskostnader. Fildelere ble også overbevist om at hvis de skulle bli dømt skyldig i retten, så ville de ikke bare bli ansvarlig for sine egne kostnader men også motpartens. De ble forespeilt kostnader opp i hundretusener av euro, 100 000 euro tilsvarer 800 000 Norske kroner.

En gjenganger i slike brev er trusler og utpressing noe som også ble gjort her, i hvert enkelt brev ble det gitt beskjed om at hvis fildeleren ikke har mulighet til å betale den summen som en eventuell dommer har dømt dem å betale, så kommer advokaten til å ta saken i egne hender ved å selge tiltaltes eiendeler for å få inn resterende beløp.

Uheldigvis for Elizabeth Martin så var det ikke bare den vanlige borger som syntes dette var helt usmakelig, men også offentligheten. Det ble beordret en full gransking av henne og hennes advokatfirma, med en påfølgende domfellelse. I dommen sto det: «Ved å velge slike agressive og fremmede metoder, med den hensikt å tvinge til seg betaling, har advokaten tilsidesatt ‘advokat kodeksen’ som sier at advokaten ikke urettmessig kan true noen til en erkjennelse av noe straffbart».

For dette fikk Elizabeth Martin en disiplinær straff som sier at hun ikke kan praktisere som advokat på seks måneder. Videre så ble hun utvist fra advokatrådet i ti år.

Relaterte artikler

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...

Hva er dataspill?

De aller fleste av oss har et forhold til...