Home Poster Apple klargjør iPhone OS 3.0

Apple klargjør iPhone OS 3.0

0

Det er ventet at Apple vil vise fram 3.0-versjonen av iPhone-operativsystemet ved sitt California-hovedkvarter på tirsdag, og det spekuleres allerede i hvordan «Eplet» nå vil styrke den elskede telefonen.

Tirsdag neste uke vil Apple avholde en konferanse om sitt kommende 3.0-operativsystem for den populære smarttelefonen iPhone, litt over et år etter 2.0-programvaren ble avslørt.

Apple klargjør iPhone-OS versjon 3.0 og skal angivelig presentere det allerede på tirsdag. Kan vi fovente MMS, klipp-og-lim-funksjon og videopptak? (Foto: Apple)

Ifølge Apple selv vil konferansen inneholde en sniktitt på både programvaren og et helt nytt utviklersett for telefonen (Software Development Kit).

Det er ventet at telefonen endelig får en brukbar, Apple-utviklet klipp-og-lim-funksjon, som brukerne har ønsket seg helt siden lanseringen av 2.0-versjonen i fjor. Mangelen på klipp-og-lim, samt opptak av video og MMS, er noe av det telefonen har fått kritikk for tidligere.

Dessuten spekuleres det i en bakgrunnsprosesseringsfunksjon som lar deg kjøre applikasjoner i bakgrunn, samtidig som du holder på med noe annet. En egenskap mange iPhone-eiere har har på ønskelista si.

Universelt søk?

Eksperter tror Apple vil debutere et universelt søk, som lar brukerne søke gjennom alle filer og mapper på telefonen. Selv om det i dag eksisterer individuelle søkefunksjoner, som for eksempel i Kontakter, er det ingen som lar deg søke i hele telefonminnet.

Mulig MMS-støtte – endelig

Boy Genius Report melder at iPhone endelig kan få MMS-støtte, til glede for telefonens europeiske brukere. Et problem for mange europeiske brukere, som generelt bruker MMS flittigere enn amerikanerne, har vært den manglende støtten for nettopp MMS.