Bruk tegneprogrammer når du renoverer eller bygger nytt

Hvis du planlegger å lage et nytt kjøkken, et tilbygg til huset, ny terrasse eller hvis du vil endre det eksisterende interiøret i hjemmet, så vil det vanligvis være en stor fordel å bruke et tegneprogram på computeren. Ofte blir tegneprogrammene referert til som CAD-programmer, som står for «Computer Aided Design». Programmene gjør det mulig å lage tegninger som er langt mer kompliserte og som inneholder flere detaljer enn en tradisjonell planløsning tegnet med blyant på millimeterpapir.

Slik bruker du et tegneprogram

Som privatperson kan et tegneprogram være med på å visualisere ideer og drømmer for hjemmet. Før du endelig tar fatt på de store prosjektene i forhold til nybygg og ombygging, vil det alltid være en god idé å konsultere en profesjonell arkitekt eller håndverker. Det er mange faktorer som må tas i betraktning før byggingen kan starte. Det kan f.eks. inkludere byggesøknader, byggeforskrifter, beregning av styrkeforhold i konstruksjon, avløp, beregning av byggeprosent osv. Det kan også være forhold i lokalplanen som krever et spesifikt valg av materiale eller type konstruksjon.

Hensikten med å bruke et tegneprogram som privatperson vil ofte være å danne en oversikt over mulighetene. Planlegger du for eksempel å sette inn en balkongdør slik at du lettere kan komme ut i hagen, kan det være greit å prøve ut noen alternativ i forhold til hvordan det hele kan se ut. 3D-tegneprogrammer har fordelen at det er mulig å lage veldig realistiske tegninger av f.eks. en ny terrasse, stue, bad eller et nytt kjøkken. I mange av programmene er det mulig å utforske det hele i en tredimensjonal verden, der den ferdige tegningen ser mer ut som et bilde enn en tegning.

Valg av tegneprogram

Det er et stort antall tegneprogrammer tilgjengelig på nettet. Noen kan gjøre nesten hva som helst, men kan være kompliserte å bruke. Andre tegneprogrammer er ikke så kompliserte, men er enklere og raskere å bruke. Nedenfor har vi listet opp 4 forskjellige tegneprogrammer.

4 gode tegneprogrammer for hjemmet

Living RoomSketcher
Tegneprogrammet er brukervennlig og enkelt å komme i gang med. Det er mulig å lage vakre 3D-modeller av hjemmet eller tilbygget ditt. Det er også mulig å sette inn møbler slik at de ferdige tegningene fremstår mer virkelighetsnære.

SketchUp
Er et mye brukt program – også av profesjonelle. Programmet kan tegne omtrent alt av hva de fleste trenger, men kan være litt mer tidkrevende å bruke fordi du må tegne det hele fra bunnen.

IKEA Hjemmeplanlegger
Tegneprogrammet er veldig brukervennlig og kan brukes i hele hjemmet. Det brukes spesielt i forbindelse med interiørdesign og design/utforming av nytt kjøkken. Det er mulig å sette inn kjøkkenutstyr fra IKEAs katalog.


Floorplanner
Tilgjengelig i både en gratisversjon og en kjøpsversjon. Gratisversjonen kan gjøre mye og er enkel å bruke. «Floorplanner» kan brukes til å lage faktiske planløsninger så vel som til å dekorere og innrede hjemmet.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...