Den store guiden for Nett-tv – vanlig tv er såååå gammeldags!

Jeg har tidligere vært bråkjekk når det gjelder vårt behov for vanlig tv i år 2008, men disse gangene har jeg hevdet at podcaster er gode erstatninger for det vi får inn med RiksTV, kabel-tv og satelitt-tv. Etter å ha tenkt meg godt om så har jeg skjønt at dette var veldig objektivt tenkt, det er ikke slik at alle er like interessert i podcaster, og da spesielt teknologi-podcaster som meg. Og nettopp derfor har jeg nå tenkt å skrive en skikkelig gjennomtenkt guide for alle som ønsker å se tv på nettet, og da mener jeg også underholdning for de som ikke er nerder. Følg med videre for å få åpnet øynene, du trenger faktisk ikke å bruke en formue på leie av tuner, og tv-kanaler. Og glem ikke å se på alternativet helt nederst i artikkelen – der finner du en liten overraskelse som heter Invision.tv.

Jeg vil i løpet av denne guiden gå igjennom følgende hovedpunkter:

– Tilgang til norsk underholdning og norske tv-kanaler på nett. Her vil jeg gå igjennom både det som koster penger og det som er gratis.

– Tilgang til utenlandske, hovedsaklig engelskspråklige, tv-kanaler og tv-serier pluss brukergenerert video i form av sosiale nettverk som blant annet YouTube og Revver.com – alt dette på en og samme nettside, en liten overraskelse til slutt i denne artikkelen.

Da er det bare å sette igang:

Norsk TV på nett

Som vanlig så henger vi litt etter her i Norge, vi har ikke noe komplett tilbud for oss nettavhengige ennå. Men noen av de norske tv-kanalene tilbyr nett-tv som er verdt å ta en titt på. Her er Teknonytts oversikt over de som er verdt å nevne:

NRK NETT-TV

nrk.png

Man kan mene hva man vil om NRK, men på nett treffer de blink for de som ønsker å se på det de har å tilby. De har et fullverdig tilbud på nett, her finner man alt som har blitt vist på NRK’s skjermer. Et annet pluss er at de også har et tilbud om direkte-tv, og selv om dette ikke er det samme som vi ser på skjermen så duger det mer enn bra nok.

Alt er gratis, og dette er mer enn noen annen norsk nett-tv-kanal kan tilby oss. Men problemet til NRK på nett er ikke deres evne til å ha et mangfold av tilbud for sine seere, eller prisen på det de leverer – det er akkurat det samme probelemet som de har på sin vanlige tv-kanal, liten sex appel blant unge mennesker. Dessuten så ville det vært en skam om de ikke hadde tilbudt sitt innhold gratis – vi betaler tross alt en real sum hvert år i tv-lisensen.

Men hva er det vi ser til høyre på deres side med nett-tv? Er det en reklame-banner? Hos NRK? Hmmmm, nei jeg må få sjekket synet mitt jeg tror jeg.

NRK Nett-tv kan du finne på følgende nettadresse: http://www1.nrk.no/nett-tv.

TV2 Sumo

tv2.png

Ta det helt med ro, TV2 Sumo er ingen ny tv-kanal, det er bare navnet på TV2’s nettkanal. Og selv om innholdet på TV2 er mye mer rettet mot og godtatt av den unge genarasjonen, så er problemet her ganske åpenlyst – det koster penger for det meste man ønsker å se på her, TV2 vil jo tross alt tjene penger her. Hvis man ønsker å se alt TV2 kan tilby på sin nett-kanal så må man ut med hele 95 kroner i måneden, men noen fordeler har man ved å betale dette.

Når man har betalt denne summen så kan man for eksempel se Hotell Cæsar en dag i forveien av det som blir vist på vanlig tv. Dette vil si at man på Fredag kan se det andre får se på Mandag, så er man en Hotell Cæsar-fan så er dette et must.

Du finner TV2’s nett-tv på følgende nettadresse: http://webtv.tv2.no/webtv/ .

Norsk TV3

tv3.png

Personlig er dette en av mine favoritter blant norske tv-kanaler på nett. Hvorfor? Fordi de tilbyr sine beste serier helt gratis. Her er en oversikt over de tv-seriene du kan se uten å betale ei eneste krone for det:

 • Paradise Hotel
 • Mamma Søker Kjæreste
 • Sykehuset
 • Charterfeber
 • The Singing Bee
 • Norges Styggeste Rom
 • Snutter
 • Onside
 • Luksusfellen

Om dette er tv-serier i beste kvalitet er en subjektiv sak, men faktum er at et par av disse er veldig populære og holder et relativt høyt nivå. At de tilbyr serier som Charterfeber, Paradise Hotel, Sykehuset og Luksusfellen helt gratis er jo tross alt en gave hvis man liker en eller flere av disse.

Du finner TV3’s nett-tv på følgende nettadresse:

TVNorge På Nett

tvnorge.png

TVNorge har på lik linje med TV2 et tilbud hvor man må betale for det meste, og dette er i og for seg helt greit da de må tjene penger på en eller annen måte. Men det som kan diskuteres på begge disse nett-kanalene er prisen. Det er ganske dyrt hvis man ønsker å følge flere kanaler på nett. Men i forhold til TV2’s prising så har TVNorge gjort det på en litt annerledes og kanskje bedre måte også – som séer så kan man velge om man ønsker å kjøpe en episode, hele programserien i en periode på tre måneder, eller på samme måte som i TV2 hvor man betaler en sum hver måned for alt innhold.

Her er prisene de opererer med:

 • Kun en episode – 29 kroner. Varighet: 24 timer.
 • Hele programserien – 49 kroner. Varighet: 3 måneder.
 • Alle programmer – 79 kroner. Varighet: 1 måned.

For å se nærmere på TVNorge’s tilbud så kan du bare besøke denne nettadressen: .

Utenlandsk TV

Men selv om vi er glade i vårt land og det Norge har å tilby oss, så holder utenlandske tv-serier ofte en mye bedre standard, ihvertfall er det en allmen oppfatning som sier dette. Så hvorfor ikke gå igjennom våre tips om nettsteder hvor du kan finne utenlandske tv-kanaler og tv-serier på?

Først vil jeg ta en rask gjennomgang av to nettsider som jeg mener dekker de fleste utenlandske tv-kanaler, personlig er jeg ikke så glad i disse, ikke etter at jeg fant det siste alternativet jeg skal vise dere ihvertfall.

 • Comfm.com – her finner du en oversikt over tv-kanaler fra hele verden, men som vanlig er de amerikanske og engelskspråklige godt representert.
 • wwiTV.com – Også her finne man en enorm samling av tv-kanaler på nett. Du finner faktisk det meste Norge har å tilby av nær-tv også.

Mange mener nok at jeg burde tatt med Hulu.com og et par andre nettsider som blant annet YouTube og lignende, så hvorfor gjør jeg ikke det? Fordi jeg har en liten overraskelse til dere helt til slutt.

Invision.tv Beta

111.png

Dette har blitt en av de mest besøkte nettsidene mine når jeg koser meg med å surfe på nettet. Denne nettsiden har samlet sammen alle de største tv-kanalene på internettet, men de har også tatt med store brukergenererte videosamfunn som YouTube, Break.com, MySpace TV, også videre. Uten å overdrive så kan jeg påstå at man finner stort sett alt på denne nettsiden, så lenge det er engelskspråklig.

Man kan bla igjennom det de har å tilby etter interesser (teknologi, biler, film, musikk, etc), kanaler, spillelister, eller etter egne favoritter som du får sjansen til å sette opp selv. Her finnes det egne interesse-kanaler for Apple, Microsoft, Slingbox, også videre.

Men det store trekkplasteret er de store tv-seriene man kan se her, for Hulu er også en av samarbeidspartnerne på denne nettsiden. Og for alle som ikke vet hva hulu er så er dette en amerikansk tv-kanal på internett hvor de store amerikanske tv-seriene og enkelte filmer vises når du vil, hvor du vil. Eneste problem er at det er sperret for alle som ikke bor i USA eller Canada, men dette har vi løst tidligere i Teknonytt – les mer om hvordan du kan se på det Hulu har å tilby i denne artikkelen.

For hva sier du til muligheten til å se det siste som er å finne av episoder (eller det eldste) i tv-serier som dette:

 • Lost
 • Prison Break
 • Family Guy
 • South Park
 • Heroes
 • My Name Is Earl
 • Hell’s Kitchen
 • The Simpsons
 • Video-filmer (det finnes faktisk en del video her også)
 • Og mye mer…

Listen bare fortsetter og fortsetter, det er nesten slik at man bare kan søke etter sin favoritt, enten man er helt freak eller mainstream. Og alt er gratis og lovlig, helt utrolig.

Her er noen tv-kanaler som er representert på Invision.tv:

 • CNN
 • Hulu
 • All Things Digital
 • Discovery
 • MTV
 • The History Channel
 • Comedy Central
 • Animal Planet
 • Listen bare fortsetter og fortsetter

invision.png

Så hvis du er glad i video, enten det gjelder tv-serier, filmer, eller sosiale nettverks-video fra steder som YouTube og The Comedy Central – så er dette noe som er midt i blinken for deg.

Hvis du ønsker å se nærmere på dette så kan du gå til følgende nettside og registrere en bruker der: .

Håper denne guiden har hjulpet dere litt, og kanskje vil noen av dere gjøre som jeg og min samboer har gjort også: avsluttet alle abonnementer med kabel-tv, RiksTV og Satalitt-tv, og istedet begynt å benytte internettet til å finne det vi vil se på. Det er kanskje ikke økonomisk lurt ennå, men du verden for en frihet det har gitt oss.
NB!! Husk å bruk Hotspot Shield når du skal se på innhold fra Hulu i Invision.tv – les mer om hvordan her.

Det finnes selvfølgelig mange flere nettsteder som tilbyr nett-tv, men disse har jeg tenkt å overlate til dere å nevne i kommentarfeltet. Artikkelen vil oppdateres kontinuerlig etterhvert som dere kommer med deres favoritter, men husk å kom med noe dere selv er fornøyd med – ikke bare rams opp det dere finner ved et Google-søk.

Oppdatering: Da har jeg akkurat kommet over enda et godt alternativ som også er i beta som et nyfødt prosjekt – denne nettsiden heter ffwd.com. På denne siden så kan du i tillegg til å se diverse tv-serier også se show fra nettet, såkalte web-show eller profesjonelle podcaster – kall det hva du vil, men det er veldig mye godt innhold å finne der fra blant annet Revision3 (The Totally Rad Show, DiggNation, etc). Ta en titt selv på denne flotte tjenesten som du finner på følgende nettadresse: http://ffwd.com

Fra kommentarfeltet:

Relaterte artikler

Kunsten å overgi seg i blackjack – Når bør du gi opp hånden din

Blackjack er et av de mest populære kortspillene i...

Oppdag den nyeste teknologien bak VR-briller

Virtual Reality (VR) har lenge vært en kilde til...

Slik finner du spilleautomatene for deg

Det er ingen andre casinospill enn spilleautomater som gir...

Betalingsmetoder for online nettcasino

Når du spiller på nettcasinoer, er det viktig å...