Derfor er kryptovaluta så populært

Det blir snakket med om investeringer for tiden enn det vi har gjort noen gang før, og en av de typene investeringer som kanskje får aller, aller mest oppmerksomhet er kryptovaluta, og det er det mange grunner til. For ikke bare har det vært en del drama forbundet med kryptovaluta i 2021, men i løpet av de siste årene har man i det hele tatt sett et mye større fokus på både desentralisering og ikke minst datasikkerhet, og her er det mange som tar kryptovaluta med inn i samtalen. Og med flere spennende valutaer på markedet, er det god grunn til å tro at dette er veien fremover.

Når man ser på det som skjer på det internasjonale aksjemarkedet, er det ikke noen tvil om at vi befinner oss midt i det man nok kan kalle en bitcoin era. Det er nemlig mange ting som gjør at kryptovaluta, eller desentralisert valuta er så populært akkurat nå. Det er nemlig mange som ser på dette med desentralisert valuta som en av de løsningene vi trenger på problemet med datasikkerhet og anonymitet i samfunnet, og derfor er det mange som velger å investere i dette – fordi de tror at det er fremtiden og vi alle vil bevege oss i den retningen. Men hva skjer egentlig da? Les mer her.

For akkurat nå er det ikke mulig å bruke kryptovaluta så mange steder, men det er derimot mange som tror på at denne faktisk komme til å likestilles med vanlig valuta, også omtalt som fiat valuta. Når dette skjer er det nok ingen tvil om at dette kommer til å ha en direkte innvirkning på verdien av kryptovaluta. Og fordi det bare finnes et bestemt antall mynter, kommer prisen til å drives opp når etterspørselen stiger, så det er mange som vil investere mye nå, før dette skjer, sånn at de får mest mulig ut av denne spennende utviklingen vi ser skje akkurat nå.

Er dette en investering som passer for deg?

Selv om man kanskje synes at det å investere i kryptovaluta virker kult, så kan det hende at det ikke er det helt riktige valget for deg. Det er nemlig en investering som er svært volatil, og dette betyr at det kan være litt stress hvis man investerer mye penger i det. Det at prisen går så mye opp og ned gjør virkelig at det kan føles litt overveldende hvis man ikke har en toleranse for risiko som er høy nok til at man klarer å ha is i magen, selv når ting kan se litt usikkert ut. Men hvis man har en høy toleranse for risiko, er det god grunn til å velge dette.

I det hele tatt kan man si det sånn at det å finne ut av om man har høy eller lav toleranse for risiko er ganske smart når man skal begynne å investere. Men hvis man investerer mindre mengder penger, er ikke dette like viktig, for da er heller ikke risikoen så høy.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...