Google indekserer én billion nettsider

    0

    I en post på den offisielle Google-bloggen forteller selskapet om hvor mye innhold søkemotoren faktisk indekserer. Allerede i 1998 — når den første indekseringen ble foretatt — var det 26 millioner sider der ute.

    Et par år seinere, nærmere bestemt rundt årtusenskiftet, nådde Google én milliard indekserte nettsider, og for kort tid siden nådde søkemotorgiganten nok en milepæl, som førte til at selv Google-ansatte ble sjokkert: Én billion (1.000.000.000.000) unike webadresser ble indeksert på en og samme gang.

    Google forklarte også hvordan søkemotoren finner alle disse sidene, nemlig ved å følge lenker fra nettsteder som allerede er indeksert. På denne måten blir verdensveven større hvert eneste sekund.

    De understreker dog at de ikke indekserer alle disse nettsidene, mye av det er nemlig identisk, og det såkalte kalender-prinsippet gjør at søkemotoren strengt tatt kan følge lenkene evig (i enkelte webkalendere kan man gå tilbake i tid). Det viser likevel at Google er og blir den største (rangert etter indeksering) søkemotoren, nærmest uten konkurranse.