En kikk på mai måned og statistikk

  0

  Mai går mot slutten og BetaMagasinet har lagt sin første måned bak seg. Vi vil se på noe av statistikken fra denne måneden: Antall poster, antall besøkende osv., vi vil også oppsummere måneden (hva har skjedd, hva er forandret?). I tillegg vil også reflektere litt, men det hersker ingen tvil om hvor viktig mai har vært for oss.

  Først og fremst vil jeg takke leserne — ja, vi har faktisk en god del gjengangere. Flott at dere tar turen innom og er (trolig) interessert i innholdet vårt, det hjelper på!

  ITpro: TechNett:
  Mot slutten av mai inngikk vi partnerskap med ITpro og TechNett: Norges største nettverk med over 1 million lesere. Det blir spennende å se hvordan det uvikler seg videre, men vi merker allerede at trafikken — og ikke minst søkemotorresultatene — har steget. Sistnevnte har faktisk økt flere tusen prosent. Et søk på «Betamagasinet» i Google gir faktisk 504 000 treff, noe vi er kjempefornøyde med.

  Trafikk:
  Vi er fortsatt et veldig ungt nettmedium, og kan derfor ikke skryte av enorme mengder trafikk — ennå. Det har økt gjevnt og trutt siden begynnelsen av mai, fra ca. 50 daglige, unike besøk, til 400-500. Dette er vi meget fornøyd med og vi håper på videre framgang. Dessverre kan vi ikke vise til tall fra hele mai måned, fordi vårt tidligere analysesystem måtte gi opp på halvveien. Vi har byttet til Google Analytics og er veldig fornøyde til nå. Men vi legger ikke skjul på at «real-time» oppdatering (GA oppdateres hvert døgn) ville være optimalt, men man kan ikke kreve alt for mye av et gratis system. Vi anslår at 5000-10000 har besøkt siden i mai (ut fra tidlig statistikk, sammenlignet med nylig statistikk). Det er nevneverdig at vi ikke utnytter nettsider som Kudos for å anskaffe trafikk. Vi ser på denne typen trafikk som bortkastet, og vil heller gjøre suksess uten slike spammotorers hjelp.

  Innleggsstatistikk:
  Til nå har BetaMagasinet produsert 71 poster (1.-27. mai), som tilsvarer 2,63 poster per dag. Vi er fornøyd med dette, men vi innser at det kunne vært høyere. Noe vi vil jobbe med videre. Antallet innlegg ble intensivert ca. midtveis denne måneden, vi begynte og skrive flere artikler — men den største faktoren var ny giv til siden. Martin Drange ble nemlig BetaMagasinets andre journalist.

  Ny journalist:
  12. mai var «ansettelsen» av en ny journalist et faktum: Martin Drange ble betaskribent og vårt arsenal består nå av to bloggere som prøver så godt vi kan å fylle din hverdag med vår spesialitet: Kommende teknologi og betaprogramvare.

  Med det håper vi på en positiv framgang i juni, og ønsker sommeren velkommen. Om du tror det bare er 27 dager i måneden for BetaMagasinets skribenter, er ikke det en dum tanke. Men det er altså fire dager igjen — også for oss.

  — redaksjonen.