Én milliard PC-er i bruk på verdensbasis

computers-large.jpg

Gartner mener at i løpet av seks år vil antallet være doblet til to milliarder, når de delene av verden som ennå ikke er utviklet og har en dårlig infrastruktur kommer på banen. Akkurat nå er det ca. én milliard datamaskiner i bruk på verdensbasis, melder firmaet som jobber med markedsundersøkelser.

Over 60 prosent av alle datamaskiner i bruk befinner seg — ikke så overraskende — i Europa, USA og Japan. Derfor forventes det også en kraftig økning i årene framover, fordi flere og flere får tilgang til datamaskiner i mindre utviklede land.

Mange av de største PC-produsentene bruker store penger på å utvikle markedet i land hvor teknologien ennå ikke er kommet så langt som i Nord-Amerika, Europa og deler av Asia.

De fallende PC- og bredbåndsprisene vil også være med å øke antallet datamaskiner utenfor de tre nevnte kontinentene, hvis utvikling selvsagt er svært høy i forhold.

Det er viktig å understreke datamaskiner i bruk. Det har seg nemlig slik at et enormt antall PC-er kastes hvert år — faktisk omtrent 180 millioner. Tallet på produserte PC-er gjennom tidene er selvfølgelig mye høyere. Grunnet det høye antallet datamaskiner som blir kastet, skal det også igangsettes globale tiltak for gjenvinning.

(Via DailyTech, IDG)

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...