Facebook-brukere slåss mot det «nye Facebook»

  0

  Nok engang gjør forandringer på Facebook at sidens brukere protesterer, og denne gangen er det den nye layouten som er grunnen dette. Spørsmålet er om Facebook kommer til å reagere som de har gjort tidligere som et resultat av protestene.

  For et par år siden, når Facebook lanserte «the News Feed», så slåss brukerne av siden for å få den fjernet ved å opprette grupper for dette. Den gang ble det påstått at funksjonen satte privatlivet til brukerne på spill, og etter en stund så la Facebook til en løsning som skulle beskytte hver enkelt brukers privatliv – men «News Feed» forble som den var.

  Det samme skjedde da Facebook lanserte Facebook Beacon. Dette var en tjeneste som skulle registrere hvilke aktiviteter hver enkelt bruker hadde rundt omkring på nettet for så å tilby målrettet reklame, noe som ikke var særlig populært blant brukerne av det enorme sosiale nettverket. Facebook fjernet tjenesten midlertidig, noe som ble applaudert av pressen verden rundt.

  Og nå er det altså den nye layout’en som får gjennomgå i diverse grupper som er å finne på Facebook. To av disse gruppene har fått et betydelig antall medlemmer – «The New Facebook Layout SUCKS!» med over 7000 medlemmer, og «People against the New Facebook System » som har passert 30,000 medlemmer.

  Selv om disse gruppene er betydelig mindre enn de som protesterte på tidligere Facebook-funksjoner, så øker antallet medlemmer for hver dag som går. Men denne gangen er det nok heller tvilsomt at Facebook kommer til å gå tilbake til det forrige designet, de har invistert en god slant med penger på det nye.

  Hva synes dere om det nye designet? Noen flere enn meg som har sluttet å bruke Facebook så mye, eller kanskje dere aldri har brukt nettverket?