Flowgram: Presentasjonsverktøyet du leter etter?

Flowgram er et verktøy som kan hjelpe deg i å presentere innhold på nettet på en mye lettere måte enn det du er vant til fra før. Dette er et presentasjonsverktøy som kan brukes i jobbsammenheng, i studier, for å hjelpe en venn eller et familiemedlem, eller rett og slett for å ha det gøy selv. Men hva er Flowgram, hvordan kan dette verktøyet hjelpe deg til å gi bedre hjelp til andre?

Vi kan starte med å si hva det ikke er, Flowgram er ikke et nytt Jing Project, det er ikke et nytt Camstasia eller ScreenFlow, og det er ikke et nytt Powerpoint. Faktisk så er det mer en blanding av dem alle, men med enda flere muligheter. Det du kan gjøre her er å importere websider, bilder, dokumenter, lyd, sider du selv har laget, og RSS-feeds. Med disse kildene så «snekrer» du sammen en presentasjon som vil føre hakene til de som skal se den rett i bordkanten.

200809250850.jpg

Når du har brukt innholdet du har importert i din Flowgram-presentasjon og laget en presentasjon av det, så kan du raskt sende en link til de som skal se den, eller rett og slett lime den inn i din blogg eller nettside på en enkel og grei måte. Og en av de tingene som gjør dette enda mer nyttig og spesielt er at brukeren kan behandle dokumentet, nettsiden eller annet innhold som du har i presentasjonen på akkurat samme måte som han/hun ville gjort hvis du bare sendte en link for eksempel – det vil si at hvis du feks bruker en nettside i din presentasjon så kan brukeren selv scrolle, trykke på lenker og samhandle med innholdet helt uavhengig av din presentasjon, den står ikke stille som den ville gjort i en videopresentasjon.

Jeg kan skrive i det uendelige om dette for å forklare hva det er, og hvilke muligheter det har, men de som gjør dette best er de som selv har laget denne tjenesten. Av den grunn så viser jeg en videopresentasjon av tjenesten, pluss en Flowgram som viser hvordan det hele fungerer.

Her er en videopresentasjon av Flowgram:

Her er et Flowgram som viser hvordan det hele fungerer:


Her er noen av situasjonene hvor jeg mener at dette verktøyet kan fungere godt:

  • Du skal vise/selge en forretnings-ide i jobbsammenheng.
  • Du er en lærer og skal vise klassen din noe.
  • Du er en elev og skal lage en presentasjon i den sammenhengen.
  • Du skal hjelpe din gamle bestemor på den andre siden av landet med noe på datamaskinen eller på nettet.
  • Du vi spre litt glede ved å lage humoristiske presentasjoner.
  • Mye mer.

Prøv det selv, og post gjerne en lenke til en presentasjon du selv har laget i kommentarfeltet.


Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...