Frisk opp Windows XP: Vi har testet fire gratistemaer

Windows XP er standard. Ingenting spesielt, ingenting utenom det vanlige. Og det er egentlig greit; operativsystemet er i bunn, og skal hele tiden være der. Blir det for voldsomt, kan det fort bli irriterende. At operativsystemet holder en lav profil, ser jeg på som positivt. Likevel: Etter å ha byttet tilbake fra Vista til XP — og etter en stund med «endelig tilbake»-følelsen — er den gamle traveren like kjedelig. Igjen.

Heldigvis finnes det muligheter — ja, det finnes faktisk andre temaer enn blå, sølvgrå og olivengrønn. Og i denne artikkelen har vi tester noen av dem.

Zune Theme for Windows XP

Zune er et meget godt tema som kombinerer mørk grå og oransje. Temaet er gratis, enkelt å installere, og bruker lite ressurser. Sett bortfra et litt kjedelig bakgrunnsbilde — som du naturligvis kan endre — er Zune et veldig godt alternativ til standardtemaene. Last ned via Microsoft.

Zune på Windows XP. (Foto: Bitnett)

Vista Transformation Pack

Foretrekker du utseendet til XPs storebror, Vista, er det fortsatt håp. Det finnes nemlig en rekke installerbare temaer som etterligner Vista — og det godt.

Vi har testet Vista Transformation Pack, som jo gjorde jobben. Dog ikke problemfritt. Det å få det til å fungere var ikke bare enkelt.

Installasjonen endte her et par ganger. (Foto: Bitnett.no)

Royale Theme for Windows XP

Royale er et pent tema. Det likner veldig på det blå standardtemaet, likevel er det friskere og mer fargerikt. Temaet er, sett bortfra fargene, helt likt Zune-temaet. Last ned via Softpedia.

Royal-temaet er lysere enn XPs standardtema. (Foto: Bitnett.no)

Royale Noir Theme for Windows XP

Royale-temaet har også en bror, nemlig Royale Noir. Sistnevnte er en mørkere utgave, og er kanskje et bedre alternativ for dere som ikke er så glade i skarpe farger. Royale Noir får trekk for en hakkete Start-knapp. Last ned Royale Noir via istartedsomthing.com.

Royale Noir er ryddig og pent, men Start-knappen trekker ned. (Foto: Bitnett.no)

Vet du om flere, gode temaer til Windows XP kan du gjerne poste dem i kommentarfeltet nedenfor.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...