Funcoms nettsider sliter med massiv pågang

  0
  771

  Pågangen av spillere som venter i spenning på å sette klørne i Age of Conan har ført til at Funcom og Age of Conan sine nettsider har slitt voldsomt med å håndtere trafikken. På AgeofConan.com kan man lese følgende melding: «Our web and forum servers are currently experiencing an exceptional high volume of traffic. In the mean time please use the links below.»

  Interessen for det norske spillet har ikke vært annet enn enorm, og hundretusenvis av spillere har registrert seg for forhåndsspilling. Antallet forhåndsbestillinger er ennå ikke annonsert, men over en million har registrert seg for betatesting (som forøvrig er det største antallet påmeldte noen sinne innen MMO-sjangren).

  Tidlig lørdag ettermiddag var det duket for forhåndsspilling fra og med kl. 19.00, men siden Funcoms utviklere ville ha med en siste «tweak», ble det utsatt til 22.00 norsk tid (8 PM GMT).

  Funcom skriver dessuten i en pressemelding at tallet på registreringer til forhåndsspilling har vært mye høyere enn hva de hadde forventet. «På tirsdag var pågangen stor, men det toppet seg på onsdag og all tilgang var oppbrukt tidlig ettermiddag.»

  En del nettbutikker har slitt med å formidle beskjeden om at det bare var et visst antall plasser til forhåndsspilling, Betamagasinet bestilte fra Absoluttspill.no og har fått den informasjonen vi trengte, likevel bestemte vi oss for å vente til den 23. med å starte eventyret i Hyboria. Bl.a. fordi man må laste ned en gigantisk klient, og fordi forhåndsspillingen i det store og det hele er en «gammatesting» av produktet.