Ga informasjon om «Windows Cloud»-operativsystemet

Microsoft-sjef, Steve Ballmer, avslørte onsdag detaljer om et kommende operativsystem som vil hjelpe utviklere å skrive Internett-baserte applikasjoner.

Lanseres om ca. en måned

Innen en måned vil Microsoft avsløre hva Ballmer har kalt «Windows Cloud». Operativsystemet — som trolig vil få et annet navn — er beregnet for utviklere, og skal gjøre det enklere å skrive såkalte «cloud»-applikasjoner.

«Cloud computing» er et begrep som ofte brukes på programmer som er presentert i en nettlesert, men hvor den faktiske databruken blir utført et annet sted.

Ballmer, som snakket i London, ville ikke avsløre for mye, og påpekte at det kan ødelegge selve lanseringen, som vi skje i løpet av kort tid.

Program- og webvarekjemper som Google har omfavnet konseptet. Å levere programvare over Internett kan bety lavere kostnader og mindre vedlikehold. Og da er det egentlig ikke så rart at Google er blant de første som har troen på det.

Også Microsoft, som først og fremst har bygget desktop-basert programvare, har vært ivrige til å vise at de også har planer om å tilpasse sin programvare for Internett.

Vil muliggjøre onlineredigering av Office-dokumenter

Ballmer røpte også at Microsoft har planer om å tilby bruk av Office-pakken på Internett. Og på en helt annen måte enn Google Docs og andre online-dokumentbehandlingsverktøy. Det skal nemlig bli mulig å redigere Office-dokumententene dine via en internettjeneste — en slags Office «Light» (Microsoft ønsker ikke å tilby en fullverdig erstatter). På den måten kan du jobbe via en Internettkiosk eller på en annen PC.

Microsoft ønsker en bedre posisjon innen webvare og -tjenester. De vil derfor satse mer på internettjenester framover.

Når Ballmer ble spurt om Microsoft føler et økende press fra Google, som tilbyr webbaserte dokumentbehandlingsverktøy og regneark, var han avvisende. «Online dokumenter og regnark har relativt lav bruk», konkluderte han. «Brukerne ønsker rikere funksjonalitet, som man finner i blant annet Office-pakken.

(Via InfoWorld)

Relaterte artikler

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...

Hva er dataspill?

De aller fleste av oss har et forhold til...