Genial tjeneste for printing av websider

Vi har alle vært der – hva gjør man når man ønsker å skrive ut innholdet fra en webside til vanlig papir? Det er få gode løsninger på dette, spesielt hvis man bare ønsker å skrive ut deler av websiden, eller rett og slett ikke ønsker å kaste bort blekk på annonser og bilder fra den ønskede websiden. Et annet vanlig problem er at nettsider ofte er for brede til å få plass på et ark, noe som være til stor irritasjon. Vi viser deg i denne artikkelen en nettapplikasjon som løser dette på en fantastisk måte, møt PrintWhatYouLike.com.


pwyl.jpg


Det finnes halvgode løsninger fra før, og selv om jeg er en innbitt Internet Explorer-motstander så har de muligens det beste tilbudet som er integrert i en nettleser. I IE så kan man skrive ut sider fra nettet uten at deler av teksten bli kuttet bort pga feil størrelse. Men dette er ikke nok, ihvertfall ikke for oss som bruker andre nettlesere. Hva hvis man ønsker å fjerne deler av nettsiden, eller hva hvis man ønsker å fjerne bakgrunn, sidestolper, annonser eller rett og slett deler av nettsiden som man ikke ønsker å sløse dyrt blekk på? Da bruker man PrintWhatYouLike.com.

For med denne nettapplikasjonen så kan man gjøre alt det jeg nettopp nevnte, og litt til. Det man gjør etter å ha entret nettsiden er å lime inn/skrive inn nettadressen til siden du ønsker å tilpasse for utskrift, og du vil da få den fram i et format som kan redigeres helt etter eget ønske. Løsningen kan for noen virke litt overveldende med det første, men etter et minutt eller to med prøving så er man godt vandt allerede.

Se på bildene nedenfor, her har jeg et eksempel som viser hvordan det ser ut før jeg begynte å fjerne unødvendig innhold, og hvordan det ble til slutt. Dette er et fantastisk verktøy, spesielt for de som studerer eller jobber med digital tekst og har behov for å skrive det ut på et vanlig A4-ark. Lærere er blant de yrkesgruppene jeg kan se for meg at behøver noe slikt, men dette er like nyttig for alle som ønsker å skrive ut noe fra nettet, noe som er relativt vanskelig å få til uten komplikasjoner ellers.

Før redigering:

før utskr.png


Etter redigering – klart til utskrift (tid brukt 2 minutter):

etter utstr.png

Ved å bruke denne tjenesten så får man en utrolig kontroll på en enkel og intuitiv måte. Hvis man for eksempel ønsker at kun enkelte bilder i teksten skal skrives ut sammen med den din utvalgte tekst fra nettsiden, så er dette enkelt å utføre.

Ta en titt på nettapplikasjonen selv for å gjøre deg opp en egen mening, du kan finne nettsiden på følgende nettadresse: www.printwhatyoulike.com.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...