Gode kilder for Webdesignere og Webutviklere

Selv er jeg ingen god designer, men interessen har jeg, det er alltid morsomt å lære noe nytt så lenge det innebærer et tastatur, en skjerm og ei mus. Webutvikling er noe jeg har en stor interesse for, og nettopp derfor kom jeg over en meget god artikkel nå nettopp hvor vi får presentert 30 gode nettsteder å følge for webutviklere.

Jeg er ingen fan av å blåkopiere, men når det gjelder en artikkel av denne sorten så er det vanskelig å ikke kopiere noe i det hele tatt, dessuten vil jeg skrive det på Norsk. Jeg er nå på flyttefot og har derfor ikke fått skrevet like mye innhold som vanlig, men dette vil forandre seg igjen veldig snart, og da vil dere også få servert meget gode, egenproduserte guider, akkurat som vanlig.

Jeg anbefaler sterkt å legge til de sidene du finner mest interessante i din RSS-leser slik at du kan følge nye guider fortløpende, la oss starte med de 15 første nettstedene, de siste 15 kommer på Søndag:

1. NETTUTS

NETTUTS - Screenshot

NETTUTS har akkurat lanser en blogg/tutorial side som serverer oss ‘webferdigheter’ på sølvfat. Det er allerede plenty med brukbare og detaljerte guider som varierer fra ‘overflytte statisk innhold til Amazon S3’ til å lage en pen side med faner ved å bruke jQuery. NETTUTS er det perfekte stedet for utviklere som akkurat har startet, dette fordi guidene er gjennomført med en «skritt-for-skritt»-tankegang. For mer avanserte utviklere så er dette en god kilde til å lære noe nytt.

2. Woork

woork - Screenshot

Woork er en blogg laget av Antonio Lupetti, en utvikler fra Italia. Han gir oss korte, lettfattelige guider i forskjellige tema som har med web utvikling å gjøre, dette er tema som PHP, Cold Fusion, JavaScript, og CSS. Han lager veldig pene guider med bilder han selv har laget, bilder som er veldig godt detaljerte og selvforklarende. Ta en titt på hans fantastiske guide: Top-Down approach to simplify your CSS code, hvor han forklarer hans egen framgangsmåte når han lager og formaterer stylesheets.

3. Web Designer Wall

Web Designer Wall - Screen shot

Web Designer Wall er en blogg av Nick La som står for ideer og  a blog by Nick La som inkluderer design-ideer og detaljer, imponerende opplæringsprogrammer som for eksempel å opprette en CSS gradient Tekst Effekt – en teknikk som bruker et bildeoverlegg over normal XHTML tekst, og jQuery opplæringsprogrammer for designere som viser deg ti teknikker for å få deg i gang med jQuery.

4. Smashing Magazine

Smashing Magazine - Screen shot

Smashing Magazine er en fantastisk ressurs for webdesignere og utviklere som ønsker å bli inspirert. Smashing Magazine klarer også å publisere noe nytt nesten hver dag, til tross for sine svært detaljerte og grundige innlegg.

5. Vitamin

Vitamin - Skjermbilde

Vitamin tilbyr en stor mengde informasjon om temaet webutvikling og design. Med mange bidragsytere, så klarer vitamin å dekke et bredt spekter av emner, inkludert Ajax, CSS, utvikling, teknikk, god praksis, og arbeidsflyt.

6. Wake Up Later

Wake Up senere - Skjermdump

Wake Up Later er en blogg av Samuel Ryan, freelance webutvikler/designer. I stedet for å kun dekke bestemte webutvikling-teknikker eller å tilby opplæring, så snakker han om generell webutvikling-relaterte ting som: reasons not to write your own code , tips on improving productivity, og common design mistakes made by developers.

7. Snook.ca

Snook.ca - Skjermdump

Snook.ca drives av Jonathan Snook, et ikon innen webutvikling og design. Hans blogg har guider og artikler om PHP, JavaScript, og i det siste (blog helt tilbake til 2001) Adobe AIR. Han bidrar også med nyttige ressurser og bokmerker som er verdt et lese, og snakker om ting som er en del av å være en webutvikler, to av hans artikler kan du lese her: project management via email og maintaining your personal brand online.

8. Signal vs. Noise

Signal g. Støy - Skjermdump

Signal vs. Støy er et design / brukervennlighet-selskaps egen blogg av menneskene i 37 Signals – kjent for å utvikle bemerkelsesverdig web-applikasjoner som  BaseCamp og deres engasjement i den populære åpne kildekode frameworken for webapplikasjoner, Ruby On Rails. Denne bloggen gir innsikt i hvordan man kan være en produktiv og effektiv webapplikasjon skaper og gjøre ting enkelt.

9. adaptive path blog

adaptive path-bloggen - Skjermdump

adaptive path’s selkaps-blogg tilbyr nyheter og innlegg om brukergrensesnitt-design. Det er en rekke nyttige innlegg som dekker emnet «hvordan skape brukervennlig design» (ikke begrenset til bare web-applikasjoner). Noen ting mannskapet i Adaptive Path skriver om er «Tips for å presentere utseendet og den gode følelsen til en klient» og «Friste med ett klikk».

10. Tutorial Blog

Veiledere Blog - Skjermdump

Tutorial Blog gir deg praktisk opplæring, ressurser, og lister over ulike web-utvikling og design emner som kode snutter for web designere og bruke layer comps i Photoshop til å håndtere design, det er også Flash guider der. Tutorial Blog har også en del hvor brukerne selv kan bidra med guider.

11. WebAppers

WebAppers

WebAppers er en blogg laget av Ray Cheung, freelance webutvikler. Forutsetningen for WebAppers er å gi nyheter og ressurser knyttet til åpen kildekode og gratis programmer som er nyttig for webutviklere og designere. Alt fra gratis fonter og ikoner til navigasjonsmenyer og bildegallerier, WebAppers jakter konstant etter nyttige verktøy og programmer som tar sikte på å redusere tiden på å utvikle tilpassede løsninger.

12. Web Resources Depot

Web Resources Depot - Skjermbilde

Web Resources Depot er veldig likt WebAppers – det handler om å finne nye web ressurser som webutviklere og designere kan finne nyttig. Web Resources Depot er en utmerket måte å holde seg oppdatert med hva som er tilgjengelig der ute, man får alt på ett og samme sted.

13. Ajaxian

Ajaxian - Skjermdump

Med kontinuerlig fremskritt i Ajax, er det maktpåliggende å holde deg oppdatert med moderne teknikker og nyheter. Ajaxian er det ledende Ajax samfunnet, og drives av noen av de største navnene i feltet. Du vil finne informasjon, anmeldelser på JavaScript rammer, nyttige verktøy og spesifikke server-side teknologi-artikler (som PHP, RoR og. NET). Hvis Ajax-nyheter og informasjon er det du leter etter, kan du være sikker på Ajaxian er stedet du bør være på.

14. DZone

Dzone - Skjermdump

DZone er en sosial nyhetsside for utviklere. Brukere kan dele linker relatert til webutvikling og kan stemme på innsendinger (veldig likt Digg og Norske Kudos, men begrenset til webutviklings-temaer). Du kan abonnere via RSS på ulike sider og seksjoner som JavaScript, Flash/Flex, eller databaser hvis du ønsker å få oppdateringer på bestemte ting i forhold til dine interesser.

15. Design Float

Design Float - Skjermdump

Design Float er sosialt media-nettsted opprettet for web-og grafiske designere. Akkurat som i Dzone, så får folk lov til å stemme opp innsendinger. Du vil finne emner som CSS, HTML, og Photoshop sendt inn til Design Float.

Det var første del av vår ‘Gode kilder for Webdesignere og Webutviklere’-guide, neste del kommer i morgen (Søndag). Jeg vil med det samme beklage nok en gang for at det har vært mindre artikler enn hva som er normalt i Teknonytt i løpet av de siste dagene, dette er fordi jeg er midt oppe i en flytting akkurat nå. Men når jeg er ferdig med flyttingen så kommer jeg sterkt tilbake med egenproduserte artikler med høy kvalitet.

[Kilde: sixrevisions]

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...