Google Analytics – Desktop-program

  0

  For ikke lenge siden skrev TeknoNytt en artikkel om Nettsidestatestikk-programmet med navnet Woopra, et utrolig program hvor du kan lese statestikk direkte fra din webside. Nå har Google kommet med en skrivebords-applikasjon laget med Adobe Air som ligner veldig på Woopra, forskjellen er at man ikke har mulighet til å se hva som foregår på sin side live, slik som i Woopra. Men programmet gjør det mye lettere for de som allerede bruker Googles analyseprogram og de som trenger noe slikt. Etter en grundig test av begge programmene så foretrekker jeg fortsatt Woopra, men dette programmet er i Beta, noe som gjør at det ikke er tilgjengelig uten en invitasjon, ennå. Dessuten så er Woopra preget av sitt Beta-stadium med flere bugs, og kan derfor ikke brukes alene uten et annet program som reserve.

  Google Analytics har hele tiden vært kjent for sin kjempestore mengde informasjon, som man blir bombadert med når man entrer nettsiden deres. Google Analytics Reporting Suite, som applikasjonen heter, har samme mengde informasjon som nettversjonen, men designet er gjort slik at det er mye mer tiltalende og oversiktlig.  Også denne statestikk kilden er i Beta, versjon to for å være nøyaktig.

  Når man åpner programmet for første gang så får man beskjed om å legge til en profil, dette blir man ført gjennom på en grei og intuitiv måte og er ikke noe problem. Når det er gjort så er resten kjent for de fleste som har brukt Google’s statestikk tjeneste før, det skal ikke være vanskelig å komme inn i det for de som er ferske heller.  Informasjonen man blir servert er delt opp i tre hovedkategorier: Besøkende, Trafikk kilde og Innhold. Akkurat som i nettversjonen kan man laste ned informasjonen i PDF, Excel og XML for så å skrive det ut, veldig enkelt og akkurat slik vi vil ha det.

  Statestikk er ofte en kjedelig greie å holde på med, spesielt idag hvor vi er vant med et interaktivt nett hvor alt blir formidlet med bilder, animasjon og fancy grafikk, men at det er interessan og nyttig å se utviklingen i besøkstall på sin nettside – det er det ingen tvil om.

  For å få dette til virke så må man først laste ned Adobe Air pakken, og den kan du finne her.

  Google Analytics Reporting Suite finner du her.