Google Friend Connect: Sosialt nettverk på tvers av nettsider!

Er du interessert i å legge til et sosialt nettverk på din nettside, men du vet ikke hvordan du skal kode det hele, eller kanskje du ikke vet hvordan du koder i det hele tatt? Det har ingenting å si lenger, Google holder på å lage en  veldig spennende applikasjon, Google Friend Connect, som gjør at alle kan legge til ett sosialt nettverk på sin nettside eller blogg, og når Google gjør det så bruker det som oftest å bli gjort skikkelig.

Dagens nye nettsider SKAL ha en web 2.0 funksjon for å være attraktiv, har den ikke det så er den ikke spennende lenger, dette er selvfølgelig en sannhet med modifikasjoner men at en interaktiv nettside trekker mennesker i disse Twitter og Facebook tider – det er ikke til å komme utenom. De fleste blogger har og nyhetssider har funksjoner som lar brukerne poste kommentarer og på den måten kommunisere med tekstforfatteren, Teknonytt har for eksempel startet et eget forum for å bygge et community som kan dele sine teknologi kunnskaper. Men er dette nok, kan det være greit for oss vanlige bidragsytere, noe vi bloggere faktisk i stor grad har blitt, å skape og delta i sosiale nettverk i en større grad? Teknonytt sier ihvertfall ikke nei takk, for selv om det er altfor mange slike nettverk som popper opp hver dag så er det noe med denne typen kommunikasjon som er veldig tiltrekkende.

Dette har Google tenkt nøye igjennom, det er tydelig da de idag annonserte den nye applikasjonen Google Friend Connect, som lar bloggere og nett-admins legge til en slik type tjeneste uten noe koding og masse modifisering for gjennomsnitts bloggeren uten de store teknologi-kunnskapene. Applikasjonen lar deg legge funksjoner som registering, invitering, medlems-galleri, beskjed posting, og anmeldlelser uten at man trenger å lære en linje kode. Alt gjøres ved å lime inn små kode-snippets akkurat på samme måte som når man legger inn en Youtube video, og dette krever minimalt med kunnskaper.

Potensialet i dette er veldig stort, hva skal man egentlig med stasjonære sider som Facebook og MySpace når man kan legge til ett nettverk som går på tvers av blogger og nettsider?

Google Friend Connect er laget for å senke to barrierer man støter på når man skal spre sosiale nettverk over nettet:

  1. Alle Webside eiere vil legge til funksjoner som lar brukerne av siden kommunisere med hverandre og gjøre ting som involverer vennene sine, men dette har vært vanskelig å få gjort med mindre du er en programerer eller at du har veldig mye penger å invistere i det.
  2. Folk er leie av å være nødt til å lage nye loginn navn og passord på hver enda side de registerer seg på, i tillegg til å måtte bygge opp en ny venneliste på hvert sted også. Denne barrieren vil forsvinne med Googles applikasjon.

Google Friend Connect vil benytte seg av standarer som OpenID, OAuth, OpenSocial, i tillegg til data access API fra Facebook, Google, og MySpace.

Jeg har en stor tro på at dette vil bli noe som virkelig slår an da man kan kommunisere på tvers av nettsider og blogger, det finnes ingen grenser lenger, akkurat sånn som nettet var ment å være.

Du finner Google’s Friend Connect-side her: , men akkurat nå kommer du bare til en 404-side. Det sies at denne feilen vil bli rettet veldig snart.

Her kan du lese pressemeldingen til Google om akkurat dette.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...