Google lanserer lyd- og videosamtaler i Gmail

Google lanserer nå videosamtaler i Gmails Nettsamtale-funksjon – les videre og se videoen av tjenesten.

Ikke tilgjengelig med engang for alle

Google annonserte idag en stor og viktig oppdatering i Gmail – lyd- og videosamtaler. For at dette skal fungere så må man først installere et innstikk til nettleseren din. Lanseringen begynte for ikke så lenge siden, men i vanlig Google-stil så vil de dosere tjensten til alle Google-kontoer over et par dager. Så ikke fortvil hvis du opplever det samme som meg – å ikke få tilgang til nettsiden hvor innstikket skal lastes ned fra.

MacOS og Windows

Den nye og veldig etterspurte funksjonen vil fungere i både Windows og MacOS, og alle de store nettleserne inkludert Firefox, Internet Explorer, Safari, og selvfølgelig Googles egen nettleser – Google Chrome.

Videosamtale-funksjonen er integrert med den standarde Nettsamtale-funksjonen i Gmail, for å starte den etter at innstikket er installert så må du først aktivere den nye funksjonaliteten fra ‘Alternativer’ i Nettsamtalevinduet. Når dette er gjort så behøver du bare å velge en kontakt fra nettsamtale-vinduet ditt, og klikke på «Video & mer» i den nederste delen av nettsamtale-vinduet. Dermed er det bare pratingen som gjenstår, og det har vi heldigvis ingen retningslinjer til deg.

Video av tjenesten

Hva synes du om dette? Kommer du til å bruke denne funksjonen, eller vil den bare være der uten å bli brukt i det hele tatt?

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...