Hva med trykkfølsomme vegger over alt?

  0
  1147

  Bill Gates snakket om framtidens teknologi i Redmond, California onsdag denne uken. På programmet var blant annet trykkfølsomme vegger — som visstnok snart skal havne over alt. Microsofts avtroppende formann tror «touch» er framtiden, og at tynne datamaskiner med trykkfølsomhet snart vil være framtidens medier.

  Forestill deg et rom hvor det — i stedet for møbler og vegger — er trykkfølsomme medier. Du kan lese avisen på klesskapet eller ved kaffetrakteren (hypotetisk). Ved hjelp av kommende trykkfølsomme datamaskiner kan man flytte rundt på dokumenter, åpne nettlesere og bevege objekter rundt på skjermen. Dessuten vises det også til bruk av trykkfølsomme skjermer til distansekonferanser: Ved å bruke flere ulike kameraer kan man ved hjelp av trykkfølsomheten bevege seg rundt i konferanserommet på den andre siden.

  «Vår idé er at man bare kan sitte stille, røre ved skjermen og uten opplæring bruke systemet interaktivt, nettopp fordi det går hånd i hånd med naturen,» forutså Gates. Om teknologi noen gang vil gå hånd i hånd med naturen er vel lite trolig. Hva Microsoft-formannen mener er sannsynligvis at vi mennesker vil ha muligheten til å bruke teknologien ved hjelp av hva naturen har lært oss.

  (Kilde/foto: BetaNews)