Jeg har aldri

«Jeg har aldri» er et populært festspill som har vært en del av ungdomskulturen i mange år. Spillet gir deltakerne muligheten til å dele morsomme og ofte pinlige historier, samtidig som de lærer mer om hverandre. I dette innlegget skal vi se nærmere på hvordan man spiller «Jeg har aldri», hva reglene er, hvilke tilpasninger som finnes, samt hvorfor spille er så populært og kan være en god måte å komme nærmere hverandre og bli bedre kjent på.

Hvordan spille Jeg har aldri

Spillet «Jeg har aldri» er enkelt å lære og krever ikke mye forberedelse. Det kan spilles av en hvilken som helst gruppe mennesker og er perfekt for fester, sammenkomster, hytteturer eller bare en kveld med vennene. Vanligvis spiller man spillet ved at man sitter i en sirkel, og turene går på skift.

Den som har tur, begynner med å si en setning som begynner med «Jeg har aldri…», etterfulgt av noe de aldri har gjort. For eksempel: «Jeg har aldri vært i Paris». Alle som faktisk har gjort det som nevnes, må da ta en slurk av drinken sin. Dette skaper ofte latter og interessante samtaler, ettersom folk ofte ender med å dele historier knyttet til utsagnene de vedgår at de har gjort.

Regler og instruksjoner for å spille

Reglene for «Jeg har aldri» er veldig enkle, men det kan være lurt å forberede og bli enige om noen enkelte grunnleggende ting, før spillet starter:

  • Drikke: Hver deltaker bør ha noe å drikke, enten det er alkoholholdig eller alkoholfritt, sånn at man kan ta en slurk, hvis man har gjort det som sies.
  • Utsagn: Utsagnet skal være noe personlig og helst noe som man tror det kan være noen tilstedet som har gjort.
  • Ingen press: Det er viktig at ingen føler seg presset til å dele noe de ikke ønsker, eller til å drikke hvis de ikke har lyst. Så respekter hverandres grenser.

Det finnes også variasjoner av reglene; noen grupper velger å drikke flere eller færre antall slurker, avhengig av hvor mange som har gjort det aktuelle utsagnet.

Tilpasninger

«Jeg har aldri» kan tilpasses på mange måter for å gjøre spillet mer interessant eller passende for anledningen. For eksempel kan man bli enige om forskjellige kategorier man skal igjennom, eller ha et spesifikt overordnet tema for utsagnene – som reiser, barndom eller romantikk. En annen mulig tilpasning er å innføre alkoholfrie alternativer, for dem som ikke drikker – så man i stedet for å ta en slurk av drinken sin for eksempel skal utføre en liten utfordring, ta en situp, spise en bit av noe sterkt eller lignende.

Hvorfor bør du spille Jeg har aldri?

Det finnes mange gode grunner til å spille «Jeg har aldri». Det er enkelt og krever intet form for utstyr, det er ofte virkelig gøy og det kan være en god måte å bli kjent med nye folk på – for eksempel på en fest, hvor ikke alle kjenner hverandre fra før. I tillegg gir spillet rom for humor og letthet; ofte vil man ende med å kunne le sammen av de absurde eller pinlige situasjonene som deles.

En leken måte å lære andre å kjenne

Å spille «Jeg har aldri» kan være en god og leken måte å bli bedre kjent med vennene dine på. Spillet oppfordrer til deling av personlige erfaringer, noe som kan føre videre til dypere samtaler og bånd mellom deltakerne. Det kan også være en fin måte å bryte isen på i nye grupper, da det gir alle en sjanse til å bidra.

De beste spørsmålene

For at spillet skal være morsomt og engasjerende, er det viktig å ha gode spørsmål klare på lur. Her er noen eksempler på spørsmål som ofte kan føre med seg gode, interessante og morsomme historier om de andre du spiller med:

  • Jeg har aldri sendt en melding til feil person.
  • Jeg har aldri danset på bordet.
  • Jeg har aldri hatt et crush på en lærer.
  • Jeg har aldri vært på blind date.

Det finnes et hav av andre muligheter, så vær kreativ med hva du velger!

Hvorfor Jeg har aldri er en populær festaktivitet

«Jeg har aldri» er populært som festaktivitet av flere grunner. Det er underholdende og sosialt og det krever intet særlig utstyr – bare menneskene og noe å drikke – og det kan også spilles hvor som helst. Spillformatet oppfordrer også til interaksjon mellom deltakerne, noe som gjør at folk føler seg mer involvert i festen. Spillet fungerer godt i både små og store grupper, og det kan lett justeres etter stemningen i rommet.

Ekstra tips og variasjoner

For å gjøre spillet enda mer underholdende, kan noen ekstra tips være å lage klar kort med utsagn på forhånd, eller å spille med variasjoner i form av bestemte temaer.