Jinni.com anbefaler deg filmer

For tiden kommer private betasider på rullebånd, de popper frem en etter en, konsept etter konsept. Vi har testet flere av de nye i det siste, og det overhodet ikke alle vi fortsetter å bruke. Spotify er den vi benytter oss mest av for tiden, mens et flertall prøver vi et par ganger og så blir bokmerket glemt.

Jinni.com er en slik typisk beta-tjeneste og mottoet deres er «Watch what you wish for», og slagordet høres spennende ut. Jinni sitt konsept går ut på å hjelpe deg til å enkelt finne filmer og tv-serier som du forhåpentligvis vil like.

Design

Designet på siden fungerer, men vi har vært borti mer spennende og flotte design enn hva Jinni har å by på. Bildene av filmene man får se kan virke litt rotete av og til, og «Invites friends»-knappen på venstre side ser ut som en stor reklame for iPod Touch.

Hvordan det fungerer

Konseptet fungerer slik at man starter med å søke og «rate» filmer og tv-serier som man liker. Dermed får Jinni en anelse av hva type film og serier du liker å se, og du kan etterhvert begynne å trykke på «Recommandations»-knappen og Jinni vil dermed anbefale filmer og tv-serier for deg. Men du får ikke noe gratis med en gang, først må man gå gjennom siden selv og faktisk rate en del filmer og serier før det vil begynne å hjelpe deg.

Har ikke alt

Tanken bak Jinni er bra, men når de ikke har alt jeg liker blir kan dette virke negativt på anbefalingene jeg vil få. På tv-serier søkte jeg blant annet på serien «Entourage», men den hadde de ikke. Det bør jo også nevnes at siden er i beta og at det kan være en av grunnene, så vi går utifra at flere serier og filmer blir lagt til for hver time som går.

Se eller kjøp

Som om det ikke var nok å bare anbefale, så linker Jinni rett til sider hvor man både kan se og kjøpe. Jeg prøvde å se en Prison Break episode, og da lastet en Hulu-player inn på siden. Desverre sitter jeg ikke på noen amerikansk IP-adresse og fikk derfor ikke lov til å se den. Et velkjent fenomen for oss nordmenn på internett etterhvert. Men dette er jo ikke Jinni sin feil, og jeg liker løsningen på å integrere videoene rett til Jinni.

Konklusjon

Jinni er en fin tjeneste å benytte seg av for å finne frem til nye tv-serier og filmer som kan være av interesse. Ved å merke av favorittfilmer og serier får man også en oversiktlig liste over det, kan være greit å ha på lur. Siden tjenesten er i beta skal vi ikke klage for mye over at noen serier og filmer ikke er i databasen deres, men vi forventer at de dukker opp om ikke så altfor lenge. Vi ser potensialet i en slik tjeneste, og dette er nok kanskje en tjeneste som ikke går i søppeldunken etter en uke.

Invitasjoner

Jeg har fått 10 invitasjoner som jeg kan dele ut, og som jeg skal dele ut til dere lesere av Bitnett og Betamagasinet. For å få en invitasjon sender du en epost til meg ([email protected]) og legger ved et tips om noe vi kan gjøre her på Bitnett før jul.

Link til Jinni: Jinni.com

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...