Kan kjærligheten være basert på teknologi?

Kjærligheten kan forklares som et mysterium, eller en kan benytte seg av vitenskapens forklaring på de kjemiske reaksjonene som oppstår i hjernen når 2 mennesker faller pladask for hverandre. Sistnevnte er kanskje ikke like spennende, men det er faktuelt. Et annet aspekt av vitenskapen som har sneket seg sakte men sikkert inn i feltet for kjærlighet er teknologien. Vi ser datingsider og apper som florerer over nettet, og aldri har flere møtt hverandre gjennom denne kanalen.

Ett spesifikt aspekt som har økt i popularitet over årene er såkalt matching ved hjelp av algoritmer. Før i tiden tenkte de fleste at dette var humbug, og at datamaskinene på ingen måte kunne forutse noe slikt. Allikevel vet vi at jo mer data algoritmene får spyttet inn, jo bedre resultater gir de. Med flere tiårs data av dating online nå, så har algoritmene kommet til et nivå der vi virkelig er nødt til å ta dem på alvor. Så kan kjærligheten i fremtiden faktisk være basert på teknologi?

Muligheter og implikasjoner

Det er ikke til å skjule at de fleste av oss ønsker oss en partner her i livet. Uansett legning, så er det en biologisk nød å dele livet med noen. Det er nettopp derfor datingsider på nett har utviklet seg til å bli noen av de aller mest populære nettsidene der ute. Flere og flere av disse har begynt å ta i bruk algoritmene, som nevnt ovenfor. Hvilke muligheter og implikasjoner kan dette ha for dating i fremtiden?

Blant mulighetene finnes det mange, men den kanskje aller mest appellerende er å finne den rette kjærligheten med en gang. Om du leser dette har du sannsynligvis gått på et par smeller her i livet. Med en algoritme som forutser smellen, så er det dermed mulig å bokstavelig talt unngå at hjertet går i tusen knas – og det helt uten å høre på rådene fra mamma og pappa. Blant implikasjonene kan derimot algoritmene ta bort spenningen ved kjærligheten – for hva er vel bedre enn en skikkelig kjærlighetshistorie om det umulige forholdet som ble gjort mulig? Det hadde i grunn vært litt kjedelig om magien svinnet bort fordi algoritmen opererte.

Hvordan kan vi best bruke algoritmer innen dating?

Det beste alternativet er kanskje å benytte seg av algoritmene på en måte som ikke trigger implikasjonene. Spesielt om en er ung, så bør en få leve livet og lære av sine feil. Å få hjertet knust er ingen gøy opplevelse, men det er en opplevelse som styrker en person mye. Dersom en derimot går gjennom mislykket forhold etter forhold, og står singel og barneløs i midten av 30-årene, så kan det nok være en god ide å prøve seg på algoritmene.

Kanskje er det nettopp dette algoritmene skal hjelpe oss med – å koble sammen de eldre som aldri fant den rette. For skal vi tro kjærlighetshistoriene som florerer opp verden rundt, så finnes det faktisk en riktig person for alle der ute. Kanskje ser ikke vi det, men dagens algoritmer har garantert den rette personen pekt ut for oss!

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...