Katapulco: søk med snarveier på tastaturet

Jeg har sagt det før, tastatursnarveier og snarveier i det hele tatt er noe av det viktigste du kan satse på hvis du vil effektivisere din digitale hverdag, hvert sekund du sparer på en liten handling kan bli mange timer i løpet av en lengre periode.

Og nettopp derfor gidder jeg å skrive litt om en ganske alminnelig og lite pen søkemotor med navnet Katapulco. Katapulco er en søkemotor som samler de største søketjenestene på ett sted og lar deg bruke dem på lettest mulig måte, du slipper å forflytte fingrene fra tastaturet til musen til tastaturet igjen.

(null)

Som du kan se på bildet så er det ikke akkurat noen designkonkurranse som har hatt innflytelse på sidens design, men det allikevell designet på en smart og intuitiv måte, man forstår fort hvordan dette virker. Når man kommer til siden så vil kursoren automatisk stå å blinke i søkefeltet, slik at man slipper å bruke musen for å skrive inn ønsket søkeord. Man skriver da inn det man vil søke etter, det er forhåndsinnstilt mange søkemotorer fra før som blant annet vanlig søk i Google, Yahoo og MSN Live, eller bloggsøk, bildesøk, kartsøk, filmsøk, nyheter, oppskrifter, referanser som feks Wikipedia, Videoer også videre. Man kan også legge til søkemotorer selv, dette gjøres også på en intuitiv måte, man søker etter et gitt ord i den ønskede søkemotoren og kopierer adressen til siden man kommer til, og bruker den som URL i det nye søkealternativet man lager.

Når man søker etter noe i denne søkemotoren, f.eks. etter frimerker i Wikipedia, så trykker man bare TAB etter at man har skrevet inn det man vil søke etter, og skriver inn forkortelsen til søkemotoren man vil bruke – i dette tilfellet ‘w’. Og på 1-2-3 så har man fått det resultatet man er ute etter, uten å ha rørt musen. Smart, ikke sant?

2008-05-22_1950

Da er det bare å ønske dere lykke til med søkingen, ta en titt på denne filmen hvis dere vil høre mer om Katapulco [Engelsk]:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=J9Ir6EjyUMI[/youtube]

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...