KwiClick: Søk og opplev nettet uten å forlate nettsiden du allerede er på

En vanlig dag på nettet består som oftest av uttallige søk, og utallige faner som blir åpnet i denne sammenheng – hva om man kunne unngått dette på? KwiClick oppfyller dette ønsket på en genial måte.

Video:

Rot i faner og storforbruk av minne

Vanligvis så må man åpne en ny fane, eller et nytt vindu i nettleseren når man ønsker å søke i Google, YouTube, Wikipedia, Twitter, FriendFeed, og lignende sider på nettet. Dette fører ofte til at man har uttallige faner og vinduer åpne samtidig, noe som igjen fører til rot på skjermen og en overarbeidet RAM-brikke.

Søk i eget vindu

Med KwiClick får vi en relativ god løsning på dette problemet – dette er en utvidelse til Firefox som lar deg utføre dine søk i et eget mini-vindu som dukker opp samtidig som man kan fortsette å lese i den nettsiden man var på i utgangspunktet.

KwiClick er blant mine favorittutvidelser så langt i år - her brukes den til å søke på Twitter (foto: Bitnett.no).
KwiClick er blant mine favorittutvidelser så langt i år - her brukes den til å søke på Twitter (foto: Bitnett.no).

Faktisk, så kan man også se på (og kommentere) bilder og videoer i dette mini-vinduet også. Dette er genialt når man for eksempel leser nyheter, epost, eller skummer igjennom tjenester som Google Reader.

Slik fungerer KwiClick

For å åpne KwiClick-vinduet etter at man har installert utvidelsen, så kan man enten klikke på KwiC-knappen i verktøylinjen, eller markere tekst i nettleseren før man høyreklikker og velger «KwiClick search».

Mini-vinduet som dukker opp kan flyttes hvor som helst i skjermen ved å dra det til ønsket sted, man kan også skifte størrelse på vinduet om man ønsker det.

Om det er ønskelig, så kan man også klikke på knappen som ser ut som en tegnestift for at vinduet bestandig skal ligge foran de andre vinduene i skjermbildet ditt – dette er veldig kjekt hvis man for eksempel skal se en YouTube-video i det. Med det samme YouTube er emnet, så vil jeg informere om at man også kan laste ned videoer derfra på en meget enkel måte – under hver video har man et arsenal av knapper og funksjoner man kan benytte seg av, en av disse er en nedlastingsknapp for videoen du ser på.

Man kan også se video fra f.eks. YouTube i et eget vindu (foto: Bitnett.no).
Man kan også se video fra f.eks. YouTube i et eget vindu (foto: Bitnett.no).

Jeg anbefaler alle som er interessert i denne utvidelsen å se igjennom videoen som ligger helt øverst i denne artikkelen – her får man en god gjennomgang av hva KwiClick er, og hvordan det fungerer. Dette er en såpass funksjonsrik utvidelse at man faktisk må se videoen for å få fullt utbytte av den.

Jeg kan også anbefale å ta en tur innom KwiClicks YouTube-kanal – her er det allerede tre videoguider, og flere kommer nok etterhvert. Ta gjerne turen innom denne siden også, her blir du forklart hvordan det hele fungerer med både video og tekst.

Mini-vinduet kan enkelt fjernes ved å klikke på «X», eller ved å klikke hvor som helst i hovedvinduet til Firefox.

Tjenester som er støttet

KwiClick støtter som allerede nevnt flere søketjenester, her er en liste med dem alle:

  • Video: YouTube, Vimeo, Veoh, Live Video, Viddler, Howcast (anbefalt videotjeneste)
  • Søkemotorer: Google, Windows Live, Yahoo, Wikipedia
  • Sosiale tjenester: Technorati, Twitter, FriendFeed, Delicious
  • Annet: Flickr, Amazon, Google Maps, Favoritter

Du finner KwiClick på denne nettsiden.

Følg artikkelforfatter på Twitter.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...