Lanserer ny iGoogle: Vil tilby brukerne enda mer innhold

0
710

Nye iGoogle. (Foto: TechCrunch)

Netvibes har lenge vært en ledende aktør innen «bokmerkingsportaler». Disse portalene lar deg bygge en egen nettside med innhold fra dine favorittpublikasjoner (så lenge de støtter RSS). Men de siste årene har også Google hatt en aktør innen dette markedet, nemlig iGoogle. Og, som kjent, når Google prøver på noe, får de det som oftest til.

IGoogle har hele tiden hatt én fordel: Google. Selskapet som er ledende innen søk, mail — ja stort sett alt på nettet. IGoogle har latt deg enkelt kombinere bruken med andre Google-tjenester som Gmail, og har dermed vært førstevalget for alle med en Google-konto.

Relanserer med nytt design, mer innhold

Natt til søndag (i USA) ble iGoogle relansert med et helt nytt design som skal tilby «mer informasjon på ett sted». En hel del partnere, som NYTimes.com og WSJ.com, har også blitt annonsert. Det skal dessuten bli mulig å vise hele nettsider i en iFrame. Med andre ord slipper du å måtte forlate iGoogle for å lese innholdet. Google understreker at nettsidene vil få 100 % av annonseinntektene fra iGoogle-visninger.

Lar deg utforske uten å forlate iGoogle

Som nevnt har Google rettet fokuset mot å kunne utforske innholdet — uten å forlate iGoogle. Dette har trolig med antall sidevisninger å gjøre: Hvis Google får én sidevisning per klikk på et eksternt nettsted, betyr det naturlig nok høyere annonseinntekter.

Ikke synlig for nordmenn — enda

Om amerikanerne ikke liker europeere lenger, vet jeg ikke. Men de har i hvert fall hatt en tendens til å utelukke europeere de siste årene. Nye iGoogle er selvfølgelig ikke et unntak. Og hvis du ikke kan vente, finnes det metoder.