Home Poster Lekkes Windows 7 av Microsoft? Build 7068 utlagt på torrentsider

Lekkes Windows 7 av Microsoft? Build 7068 utlagt på torrentsider

0

En ny Windows 7-build er lekket på torrentsiden Mininova, kort tid etter et japansk nettsted avslørte den gjennom et skjermdump fredag.

Windows 7-betaen har florert på torrentnettsteder helt siden i fjor høst, og selv etter Microsoft valgte å slippe betaen til mengdene i januar, har flere nye builds blitt sluppet på store trackere som Mininova. Denne gangen dreier det seg visstnok om en svært fersk versjon av OS-et, nemlig build 7068.

Windows 7 har florert på torrentsider i flere måneder. En nylig sluppet utgave av OS-et får media til å spørre seg om Microsoft kan ha noe med det å gjøre.

Download Squad melder at build 7068 ble sluppet 21. mars 2009, altså tok det kun én uke for betaen å nå internettet. Windows 7-utgaven ble avslørt av et japansk nettsted kun timer før den ble tilgjengeliggjort på Mininova.

Lekker Microsoft egen programvare?

Flere nettmedier har spurt seg om Microsoft lekker egen programvare, ettersom det opptil flere ganger kun har tatt få dager før nye utgaver av Windows 7 har vært tilgjengelig på store torrenttrackere.

Microsoft har vist seg positive til massiv distribuering av det ennå uferdige OS-et som etter planen skal slippes til høsten. Det er mulig det er en del av en kampanje for å promotere nye Windows – slik det framstår i Windows 7. Microsoft har mildt sagt spilt poker med ryktet sitt siden Windows Vista-lanseringen i 2007, og sannsynligheten er stor for at Microsoft ønsker å framstå som mer folkelig og mindre restriktiv enn sine konkurrenter (i hovedsak Apple).

Lanseringskandidat for mengdene

Akkurat som med betaen vil Microsoft slippe Windows 7-lanseringskandidaten for mengdene. Dermed skal det ikke være et problem for selskapet at mange nye utgaver av OS-et blir lekket på nettet.

Lanseringskandidaten skal ifølge ryktene lanseres en gang i mai i år.