Lokalavisa Avisa Nordland krever domene fra eksisterende nettavis

  0
  678

  Nylig fikk Nordlandsposten-eier, Gunnar Andreassen, et brev fra advokatene til Avisa Nordland, hvor den etablerte nettavisen trues med både søksmål og Domeneklagenemnda i et forsøk på å overta domenet nordlandsposten.no — gratis.

  — I dag har Nordlandsposten mottatt nok et brev fra Avisa Nordland sine advokater, denne gangen er Domeneklagenemnda utelatt, men det varsles med søksmål om Avisa Nordland ikke får domenet innen 22. desember 2008, skriver Andreassen i en pressemelding.

  Nordlandsposten svarer med å understreke at selskapet er et lovlig registrert foretak i Brønnøysundregistrene, og at det ikke finnes andre bedrifter med dette navnet.

  — Patentstyret sier også at Avisa Nordland ikke eier varemerket Nordlandsposten. Norid kan i tillegg bekrefte at Avisa Nordland heller aldri har eid domenet nordlandsposten.no, fortsetter Andreassen.

  Tidligere Nordlandsposten

  Ifølge NRK.no ble avisa Nordlandsposten utgitt fra 1886 til 2002, helt til den ble slått sammen med Nordlands Fremtid. Resultatet, Avisa Nordland, står dermed fast på at de har rettigheten til domenenavnet nordlandsposten.no.

  Nordlandsposten LTD svarer nå med å varsle lanseringen av nordlandsposten.com.