Home Poster Marker som lest mens du scroller i Google Reader i Listevisning!++

Marker som lest mens du scroller i Google Reader i Listevisning!++

0

Jeg tenkte jeg skulle dele et aldri så lite tips og script med dere som leser Teknonytt. Jeg har nemlig irritert meg grensesløst over en ting etter at jeg har skiftet fra NetNewsWire til Google Reader, hvorfor i all verden blir ikke sakene jeg scroller forbi markert som lest når jeg blar igjennom feedsene mine i listevisning? Når man blar igjennom dem i uvidet visning så er dette nemlig standard.

Jeg har søkt litt på nettet og funnet en løsning jeg tror jeg vil bruke en stund for teste om dette er noe for meg, løsningen er et Greasemonkey-script. Det så må gjøres er selvfølgelig å installere Greasemonkey-tillegget først, også installere dette scriptet.

Når scriptet, som forøvrig heter «Google Reader Autoscroll», er installert får du blant annet disse funksjonene ved hjelp av tastatursnarveier:

  • Bla automatisk (Autoscroll).
  • Oversette orginalside i Google Reader-vinduet.
  • Se og marker objekter mens du leser ved hjelp av musehjulet. Fungerer i listevisning.
  • Se den orginale siden i Google Reader-vinduet.
  • Åpne orginalsiden i en ny fane ved å klikke med den midterste museknappen.
  • Les i fullskjermsmodus.
  • Scan til første leste/uleste/stjernet objekt.
  • Minne-renser

Jeg har blitt lettere avhengig av dette scriptet etter den første dagen jeg har hatt det installert. Det gjør det mye enklere å navigere i Google Reader, og for alle som ikke forstår hvorfor jeg leser mine feeds i listevisning – prøv det selv og se hvor mye tid du sparer, det er helt genialt. Jeg har full forståelse for at det ikke er alle som har det samme behovet som jeg har, men for de som har lengtet etter denne/disse funksjonen(e) – nyt det!