Microsoft angriper Google sitt Chrome Frame innstikk

  0
  919

  Microsoft advarte i dag brukerne av Internet Explorer (IE) at de kunne fordoble deres sikkerhetsrisikoen hvis de er installerer og bruker Google Chrome Frame, et innstikk som gir bedre JavaScript-ytelse og legger til støtte for HTML 5 til Microsofts nettleser.

  «Det er ikke nødvendigvis slik at innstikk ikke er eller kan ikke være sikre, men en som kjører en leser i en nettleser dobler den potensielle angrepoverflaten på en måte som vi ikke ser er spesielt nyttig,» sier Amy Bazdukas, Microsofts leder for IE.

  Bazdukas sa også at ved å kjøre Chrome Frame, vil Internet Explorer 8 (IE8) brukerne uforvarende gi avkall på all privat surfing som Microsoft bygget inn sin nyeste nettleser.
  Hun hevder at Chrome Frame bryter med personvern modellen i IE. «Brukerne kommer ikke til å kunne bruke IE sine personvern funksjoner, noe som ikke er gjort klart for brukerne. De er overlatt til seg selv.»

  Bazdukas hevdet også at IE8 funksjonen for sletting av folks nettleser historie er ødelagt av Chrome Frame; brukere som velger å slette loggen kan tro det fungerer uten at historikken faktisk blir slettet. I en uttalelse tidligere i dag, sa Microsoft at bruk av Chrome Frame er ikke «en risiko vi vil anbefale våre venner og familie å ta.» Bazdukas gikk derimot mer detaljert til verks.
  «Vi ikke si at det er en bestemt sikkerhetsproblem i Chrome Frame, men bekymring for at innstikk generelt legger til en ny potensiell trussel når Chrome Frame brukes. Brukerne har fortalt oss at de leter etter en bedre og sikrere nettleser, og vi kan ikke se hvordan bruk av Chrome Frame skal levere det. «

  Chrome Frame som ble offentliggjort tirsdag, lar Chrome Frame i IE bruke Chrome’s WebKit sin rendering motor, samt Chrome sin høyytelse V8 JavaScript-motor. Google fremla innstikket som en måte å kjapt forbedre ytelsen til notorisk trege IE, og som en måte for webutviklere å støtte standarder IE ikke kan håndtere, inkludert HTML 5.

  Ifølge ytelsestester utført av Computerworld, vil IE8 med Chrome Frame behandle JavaScript nesten 10 ganger raskere enn IE8 gjør på egen hånd.

  Denne ekstra hastigheten og HTML 5-støtte er nødvendig, sa Google, hvis IE brukere skal kunne kjøre avanserte web-applikasjoner som Google Wave, et samarbeids-og kommunikasjons-verktøy som Google lanserte i mai.

  Bazdukas knyttet Googles versjon av Chrome Frame til rivalens ønske om å fremme Wave, men på bekostning av IE. «Chrome Frame handler om å støtte den kommende utgaven av Google Wave, hevdet hun.

  Mer irriterende for Microsoft er at Google forsøker å profittere fra IE sin posisjon som verdens ledende nettleser. «Google har ikke vært i stand til å ta markedsandeler med Chrome, sier Bazdukas,» så de har tatt i bruk alternative virkemidler. Gjennom Chrome Frame prøver de å kapitalisere på den ledende posisjon som vi har. «

  Ifølge de nyeste dataene fra web metrics selskapet Net Applications, sto IE sto for 67% av alle nettlesere som ble brukt i forrige måned, med IE8 som holder en 15% andel på egen hånd. Google Chrome kontrollert kun 3% av markedet for nettlesere i august.

  Men Bazdukas nektet å si om Microsoft kunne, og i så fall om de ville prøve å blokkere Chrome Frame fra å bli brukt med IE. «Vårt fokus nå er å sikre at brukerne forstår hva de gjør hvis de bruker Chrome Frame,» sa hun». «Folk forventer at ting som IE8 personvern modus [skal] arbeide som annonserert.»
  Bazdukas motsa også påstander fra Google om at IE-brukere krever raskere JavaScript og ønsker støtte for protokoller som HTML 5. «HTML 5 er ikke en ferdig standard» fastslo hun. «Vi jobber med det svært aktivt, og vi ser en rekke lovende funksjoner med den nye standarden. Men det er for tidlig å støtte den.»

  «Til syvende og sist vet Microsoft hva brukerne ønsker bedre enn Google», hevdet Bazdukas. «Gjennom alle årene vi har vært i nettleser virksomheten, har vi fått mange tilbakemeldinger fra brukerne, sier hun. «Og de har fortalt oss at de leter etter sikkerhet, personvern og pålitelighet. Med IE8 mener vi at vi har gjort en flott jobb i å levere disse tingene til kundene våre».

  Chrome Frame plug-in fungerer med IE6, IE7 eller IE8 på Windows XP eller Windows Vista. Den er tilgjengelig fra Googles nettsted som en gratis nedlasting.