Microsoft annonserer operativsystemet «Windows Azure»

  0
  869

  «Cloud computing», eller «nettsky» på norsk, har i løpet av 2008 fått mer oppmerksomhet enn noen gang tidligere. Og det er kanskje ikke så rart, med tanke på at det egentlig er i år begrepet virkelig har fått sin plass i IT-vokabularet.

  Begrepet betyr rett og slett internett-basert utvikling og bruk av teknologi, hvor skyen er en slags metafor av internettet.

  «Windows Azure»

  Microsoft er selvfølgelig blant de første på nettskymarkedet — som på det meste annet — og avslørte mandag «Azure», som skal være selskapets spiller i kampen om utviklerne.

  «Windows Azure» vil være et slags fundament for utvikling av applikasjoner på internett (skyen). I teorien gjør den servere på tvers av internettet (skyen) om til et massivt operativsystem, som kjører applikasjoner som både kommuniserer med PC-basert programvare og gjennom en nettleser.

  5.-generasjon

  Microsoft mener vi går mot en 5. generasjon innen databehandling, hvor applikasjoner ikke lenger vil være desktop-baserte.

  «Amazon Web Services»-alternativ

  Ifølge BetaNews er «Windows Azure» et «Amazon Web Services»-alternativ, noe Microsoft også har anerkjent. «Industrien vil stå på Amazons skuldre».

  Ikke så viktig for forbrukerne, men viktig likevel

  Forbrukerne trenger ikke å bry seg om «Azure»s arkitektur eller oppbygging, men det viktig å forstå at «Azure» kan ha stor betydning for kommende webapplikasjoner og -tjenester. Det vil tilby mer funksjonalitet og lar selskaper enklere oppdatere sine tjenester til en lavere kostnad.

  (Via BetaNews)