Microsoft med nettutgave av office-pakken

Microsoft har akkurat annonsert en stor nyhet for oss brukere – Microsoft Office vil komme i en egen lettvekterutgave på nettet.

Microsoft har i dag kommet med en stor annonsering – de vil snart tilby en lettvekter av Office-pakken på nett, dette skal inkludere applikasjoner som Word, Excel, Powerpoint og OneNote. Det skal altså bli mulig å bruke disse applikasjonene i nettlesere som Internet Explorer, Firefox og Safari da disse skal bli støttet. Dermed kan vi brukere glede oss til å lese og redigere dokumenter i nettleseren i nær framtid.

Det har lenge blitt stillt spørsmål om Microsoft Offices framtid da deres konkurrenter har tilbudt de samme mulightene man får i MS Office, helt gratis og lett tilgjengelig i nettleseren. Google og Zoho har lenge tilbudt dette på nett, og det har de gjort uten å kreve en eneste krone fra sine brukere, ihvertfall direkte. Men det skal sies at Microsoft virkelig har satset stort nå, for MS Office har lenge vært en av de største pengemaskinene deres. Mye tyder på at Microsoft vil tilby to forskjellige måter som skal bringe penger i kassen – en annonse-støttet versjon, og en abonneringsversjon for businesskunder.

Regner fortsatt med salg av skrivebordsversjonen

Den neste skrivebords-versjonen av Microsoft Office vil inneholde en mulighet til å synkronisere dokumenter over nettet, noe som slett ikke høres dumt ut, hverken for oss brukere eller for Microsoft selv. Så mye tyder på at Microsoft fortsatt regner med å selge sin skrivebordsversjon, og kjenner vi MS rett så vil nok den garantert inneholde funksjoner som vi aldri får se i kommende nettversjonen.

Selv om det ikke er bevist på noen måte, så kan vi nok takke blant annet Google for dette – de er ansett som en av Microsofts største konkurrenter, og nesten alt de leverer er gratis og holder en meget god kvalitet. Microsoft har nok blitt presset av markedet til å gjøre noe i denne retning, men som sagt så er dette langt fra bevist.

Ikke en ren Silverlight-drevet plattform

Mange har ventet at Microsoft ville satse på å kun drive denne plattformen med Silverlight hvis denne lanseringen noensinne skulle skje, men det er nå klart at de hovedsaklig vil bruke HTML og AJAX, men noen Silverlight-komponenter vil også bli brukt.

Hva synes du om dette?

[Kilde: TechCrunch og ReadWriteWeb]

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...