Microsoft kan være nær Yahoo-avtale

  0

  Over et år etter Microsoft-Yahoo-avtalen gikk ad undas gjenoppstår nå ryktene rundt de to gigantene. Flere Microsoft-sjefer skal nå være på plass i Sillicon Valley til forhandlinger.

  Ifølge en All Things Digital-rapport befinner flere Microsoft-sjefer seg i Sillicon Valley for å forhandle fram en ny avtale med Yahoo!. De to selskapene var i fjor svært nære en avtale, men det hele ble da lagt på is.

  Rapporten forteller at Microsoft og Yahoo nå nærmer seg en avtale, og at forhandlingene kan være overstått innen en ukes tid. Etter flere års forhandlinger kan selskapene endelig være enige om forholdene.

  Yahoo-ledelsen uttalte i mai at de var åpne til en søkeavtale hvis de hadde tro på kjøperens teknologi, og kunne tilby store pengesummer. Microsoft har uttalt at de gjerne vil komme fram til en søkeavtale, men at det ikke lenger er aktuelt å kjøpe hele selskapet – slik det var i 2008.

  Spørsmålet er om Yahoo finner Microsoft mer attraktive nå, etter lanseringen av Bing-søkemotoren. Tidligere har ikke Yahoo ønsket å bli kjøpt opp – og spesielt ikke av Microsoft.

  (Kilde: All Things Digital)