Array

Microsoft med blogg og promoteringsportal for «Windows 7»

Blogging har med årene blitt et svært populært fenomen. Og det er ikke bare privatpersoner som «blogger»; store selskaper som Microsoft, Google og Yahoo bruker blogger (eller weblogger) til å promotere og informere, spesielt når det gjelder nye produkter — som for eksempel Windows 7. Nå har nemlig Microsoft satt opp en blogg for å oppdaterte leserne på utviklingen av Microsofts kommende operativsystem — drevet av utviklerne selv.

Det å blogge — som forøvrig har vokst til å bli et av de største nettfenomenene — er big business for store selskaper med mye oppmerksomhet. Den offisielle Google-bloggen, som eksempelvis har hundretusenvis av RSS-abonnenter, får millioner av besøkende hver gang en ny artikkel postes. Dette har selskaper som Microsoft også skjønt — som nok en gang følger etter. Det er naturligvis andre Microsoft-blogger, òg.

Mange privatpersoner — spesielt i utlandet — tjener til livets opphold ved hjelp av blogger. Bare noen få promille av bloggerne oppnår likevel denne suksessen. Det store flertallet bloggere er frivillige, som i stor grad ikke skriver for inntekter, men for diverse andre årsaker.

På Windows 7-bloggen har lite informasjon til nå blitt sluppet. Dog, et par interessante pekepinner ble gitt: Blant annet kunne drifterne (Jon DeVaan og Steven Sinofsky) bekrefte at flere detaljer rundt det mye omtalte operativsystemet vil komme i løpet av noen måneder. I Los Angeles, 27. oktober, blir nemlig en bråte detaljer meddelt.

I den første bloggposten forteller Microsoft bl.a. at de «dedikerer bloggen til entusiaster, bloggere og de generelt Microsoft-interesserte», i tillegg skriver de at «bloggen blir en toveis kommunikasjon mellom Microsoft-utviklerne og leseren». Tidlig fredag morgen var det allerede flere hundre kommentarer, så akkurat hvor lett det egentlig er å komme i kontakt med utviklerne er vel et relevant spørsmål i denne sammenhengen.

«Engineering Windows 7», som bloggen så flott er blitt navngitt, finner du via denne lenken (http://blogs.msdn.com/e7/). For enhver Microsoft og/eller OS-entusiast, er dette verdt et par minutters lesing.

Windows 7s planlagte lansering er satt ca. tre år etter Vistas noe ustabile møte med verden — med andre ord i begynnelsen av 2010. Forhåpentligvis — som vi har nevnt i tidligere artikler — slipper de, og brukerne (vi?), en trøblete lansering denne gang.

Relaterte artikler

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...

Hva er dataspill?

De aller fleste av oss har et forhold til...