Nå kommer kunnskapssøkemotoren

Kunnskapssøkemotoren WolframAlpha har allerede blitt lansert som Google-utfordrer, til tross for at både Google og utviklerne bak den kommende søkemotoren har benektet dette. I natt er det likevel klart for lansering.

I begynnelsen av mai skrev vi om den kommende søkemotoren WolframAlpha, som fokuserer på kunnskap og kunnskapsformidling. Søkemotoren skal angivelig være smart nok til å forstå spørsmål og vil svare deg etter beste evne. Sent fredag lanseres tjenesten, og Wolfram Research har mildt sagt mye å leve opp til.

Tidligere denne uken skapte WolframAlpha-søkemotoren store overskrifter på nettmedier som mente en reell Google-utfordrer var på vei. Dette ble avkreftet av Wolfram Research, som har påpekt at WolframAlpha vil fokusere på kunnskapsformidling. I motsetning til Google Search lister ikke WolframAlpha en rekke nettsider; isteden samler søkemotoren all informasjon den finner om emnet ditt, og vil angivelig gi deg et relevant svar.

Stephen Wolfram

Selskapet bak søkemotoren er Wolfram Research, som blant annet står bak matematikkprogrammet Mathematica. Bak det hele står den anerkjente, britiske matematikeren Stephen Wolfram.

Gir deg det egentlig du vil ha

Teknonytt-skribent Jon Stødle skrev følgende om søkemotoren i begynnelsen av mai måned:

Wolfram|Alpha tenker i andre banar. Her er ikkje målet å finne vevsider som inneheld søkeorda du skriv inn, men å skjøne kva du eigentleg ser etter. Når ein søker i dei aller fleste søkemotorane i dag får ein opp treff som inneheld dei orda du søkte på, men Wolfram|Alpha henter heller fram dataane du eigentleg er på jakt etter.

Ved hjelp av høgst avanserte matematiske formlar klarer Wolfram|Alpha å skjøne kva du skriv inn i søkefeltet (kun på engelsk sjølvsagt). Om du til dømes spør korleis veret kjem til å verte i Oslo, vil Wolfram|Alpha vise deg vermeldinga og grafar over korleis veret har vore den siste tida. På denne måten skal ein kunne finne informasjonen ein eigentleg ser etter raskare og enklare.

WolframAlpha lanseres fredag kl. 19.00 CST (lørdag kl. 01.00 CEST). Mer informasjon finner du på Wikipedia.

Besøk WolframAlpha nå…

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...