Nå kommer Windows 7-dommen – og positiv er den

Beta 1 av det kommende Windows 7-operativsystemet til Microsoft har havnet enten i postkassa til enkelte lovlige testere, eller i torrent-klientene til mange andre. Men akkurat hvordan testerne har fått tak i OS-et er ikke spesielt viktig. Det viktige er at det ser ut til at Microsoft viser hvem som er den virkelige kongen på OS-markedet med Windows 7 – og det allerede i beta.

OS-et er både «solid og raskt»

ZDNet er tidlig ute med en tilsynelatende lovlig test av beta versjon 1, og er strålende fornøyd med Microsofts kommende operativsystem. De påpeker at Windows 7 både er et solid og raskt OS, men at den nye oppgavelinja skaper bryderi.

Windows 7-installasjon. (Foto: ZDNet)

Windows Update; ny oppgavelinje. (Foto: ZDNet)

Om den nye oppgavelinja sier ZDNet følgende: «Det første du legger merke til når du slår på operativsystemet, er den nye oppgavelinja – som vi ikke likte spesielt godt. Microsoft prøver for hardt. Det ender opp med at hele konseptet blir mot-inuitivt».

Piratene først ute

Som vanlig får piratene tak i OS-et før alle andre. Og i alle fall før de lovlige testerne får tak i betaen. Det var derfor å forvente at de første reaksjonene kom i kommentarfeltene på diverse torrenttrackere der ute. Og det gjorde de – riktignok virket det ikke som alle innleggene var skrevet fra et nøytralt ståsted.

Medfølgende applikasjoner – hvor ble dere av?

Applikasjoner du er vant med fra Vista, som for eksempel Windows Live Messenger, Windows Movie Maker, etc., er ikke å finne i Windows 7-pakken du laster ned. Dette syns vi er meget spennende, ikke minst fordi det gir brukerne et valg; mange brukere «klarer seg» med bundlet programvare, og velger derfor å unngå og installere bedre alternativer.

Isteden må du nå laste ned applikasjonene via Windows Live Essentials, som naturlig nok lar deg laste ned alle de kjente og kjære applikasjonene vi er vant med fra både Vista og XP.

Test på Betamagasinet

I skrivende stund jobber vi med å få til en test på Betamagasinet i løpet av kort tid. Betaversjonene er planlagt utgitt tidlig i januar til betatestere over hele verden. Vi kommer ikke til å teste en ulovlig utgave av betaen her på Betamagasinet; enkelte bildegallerier og sniktitter kan likevel bli aktuelt.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...