Naviger ved hjelp av snarveier i Google-resultatene

Alle søkemotorers mor, Google, tilbyr enda ikke et ferdigutviklet snarveissystem, men du kan likevel prøve det «uferdige» produktet som lar deg navigere i søkemotoren ved hjelp av tastaturet. Dessuten fins det en Firefox-utvidelse som fikser det.

Selv om musa er et fantastisk hjelpemiddel i en rekke sammenhenger, kan det ofte være tungvint å måtte strekke ut armen for å få tak i den. Drevne PC (og Mac)-brukere har forstått dette, og benytter seg ofte av snarveier som gjør datahverdagen enklere.

Man skulle tro Google-søkemotoren også støttet snarveier, som tillot oss å navigere uten å bruke musa. Og det er forsåvidt sant, men produktet er fremdeles i såkalt «Labs»-status, og vi er enda ikke sikre på om Google faktisk planlegger å gjennomføre prosjektet.

Eksperimentelt

Det eksperimentelle prosjektet er likevel verdt en liten titt, og det kan fungere om du absolutt ikke orker å flytte hånda noen centimeter til høyre. For du må faktisk være særdeles glad i tastaturet for å foretrekke dette. Nedenfor finner du snarveiene som tas i bruk:

For å teste Google-snarveiene kan du følge denne lenken, og søke etter hva enn du måtte ønske. Ved å bruke snarveiene listet ovenfor – eller til høyre for søkeresultatene – kan du enkelt navigere i søkemotoren.

Firefox-utvidelse

Denne Firefox-utvidelsen, utviklet for Google, lar deg enkelt navigere i søkeresultatene ved hjelp av piltastene. Ettersom utvidelsen er eksperimentell er du nødt til å registrere deg – om du ennå ikke er medlem – på Mozillas utvidelsesseksjon.

(Foto: Webware.com)

Når alt kommer til alt er jeg likevel sikker på at de fleste foretrekker 40-åringen til høyre for tastaturet. Men hvem vet, kanskje forsvinner den en dag – til fordel for enkle utvidelser som dette.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...