Neo Freerunner klar for verden

picresized_1215077365_openmoko_freerunner.jpg

Ved første titt kan dette fort høres ut som et produkt laget for å redde verden. Men ikke la deg lure. Selv om navnet minner oss om både Matrix og Blade filmene, så er det kun en mobiltelefon.

Nei, dette er ikke kun en mobiltelefon. Den er basert på Linux, noe som betyr total åpenhet. Ikke bare for utviklere, men også for brukerne. Det eneste som er låst, er GSM delen. Så noe hacking av denne delen blir det nok ikke. Beklager.

Openmoko har kunngjort at selskapet har inngått distribusjonsavtaler med fem distributører, tre i Tyskland, én i Frankrike og én i India.

Neo Freerunner vil leveres med en grunnleggende utviklerplattform. Ytterligere programvare vil kunne lastes ned fra utviklernettstedet til Openmoko.

De har også utgitt DAK-filer for mobilens design. Dette vil si at man selv kan designe sitt eget «skall». Det er nok større selskaper som vil ta i bruk dette for å treffe ett større antall mennesker som bryr seg om både interface og ytre design.

Openmoko Neo Freerunner har en veiledende pris på 399 dollar, eller ca. 2000kr før moms og avgifter. Den vil kunne kjøpes via distributørene i Tyskland, Frankrike og India, eller direkte fra nettstedet til Openmoko. Det skal etter planen kunngjøres tilgjengelighet i ytterligere regioner under LinuxWorld Expo i begynnelsen av august. Så vi håper at Norge nevnes.

Neo Freerunner er utstyrt med blandt annet en 2,8″ VGA skjerm, WLAN, GPS-mottaker, 3D-grafikkakselerator, akselerometer og Bluetooth.

Men EDGE, 3G og Super 3G er ikke å finne under panseret, så er du mye på farten, og er avhengig av rask nedlasting av bla. e-post, så finnes det andre alernativer.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...