Neste generasjons FireWire ferdigstilt, men USB 3.0 blir raskere

  0

  The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) har nylig godkjent arvtageren til teknologien som gjør det mulig å koble elektroniske enheter til en datamaskin — også kjent som FireWire. Spesifikasjonene er interessante, men USB 3.0 vil likevel bli raskere.

  FireWire 800 (nåværende)  tillater en hastighet på omtrent 800 Mbit/s. Dens etterkommer vil kunne oppnå en hastighet fire ganger høyere enn tidligere; nærmere bestemt ca. 3,2 Gbit/s (S3200).

  I tillegg til den øvrige på 3,2 Gbit/s har en annen variant også blitt godkjent. Denne er dog tregere, men til gjengjeld billigere å produsere. Sistnevnte vil nå en hastighet på 1,6 Gbit/s og får det passende navnet S1600.

  De nye standardene vil — som USB også er — være kompatibel med tidligere utgaver av standarden, som blant annet Apple har adoptert i sine maskiner.

  Ifølge BetaNews er oktober satt som lanseringsdato for teknologien som allerede er ferdig utviklet.

  Analytikere ser på det som usannsynlig at FireWire vil bli videre adoptert som et resultat av høyere hastighet enn USB 2.0 (480 Mbit/s). Dessuten kommer den Intel-støttede USB 3.0 i løpet av 2008, som har en forventet hastighet på 4,8 Gbit/s.

  Siden FireWires lansering i 1995 har IEEE angivelig produsert over 500 millioner enheter av USB-konkurrenten.