Nvidia satser: Ønsker seg 30 % av det integrerte grafikkmarkedet

  0

  CPU- og grafikkprodusenten Intel har lenge nytt en total dominans på det integrerte grafikkmarkedet. Og selskapets integrerte grafikkbrikker ble så populære at de faktisk kronet Intel til grafikkonge — alene.

  Men Intels dominans ser ikke ut til å vare evig. Nvidia, det ledende selskapet innen ekstern grafikk, har nemlig øyet Intels integrerte marked en stund, og håper etter hvert — med sin nye integrerte grafikkbrikke, 9400M — å spille en betydeligere rolle i markedet.

  Mener de kan nå 30 prosent

  Nvidia-talsmannen Nick Stam mener 9400M-brikken kan hente hele 30 prosent av det etablerte integrerte grafikkmarkedet. Og ifølge magasinet Laptop påstår selskapet at 9400M leverer om lag fem ganger bedre ytelse enn sin konkurrent, Intel x4500HD.

  Misfornøyd med Macbook-tapet

  Intel har uttrykt misnøye etter avtalen med Apple om integrert grafikk til Macbookene gikk i vasken. Selskapet har uttalt at de vil gjøre «hva som helst» for å få tilbake virksomheten.

  Jobber med videoteknologi

  Ifølge Stam arbeider Nvidia på en oppskaleringsteknologi som skal gjøre kvaliteten på internettvideo betydelig bedre enn tidligere. «Omtrent som en DVD-spiller oppskalerer DVD-filmer».

  Når det gjalt når denne teknologien vil bli tilgjengelig, derimot, var det lite å hente fra selskapet.

  Interesse fra netbook-produsenter

  Nick Stam kunne også bekrefte at diverse netbook-produsenter har vært i kontakt med Nvidia angående 9400M-brikken.