Ny drakt, flere muligheter

  0

  Først og fremst vil jeg takke for tålmodigheten; det har vært mye att og fram, men nå er vi endelig ferdige med vår nye drakt — som forhåpentligvis vil vare en stund. Jeg er temmelig sikker på at dere er lei av at siden endrer seg annenhver måned. Dere har mer eller mindre vært med på en offentlig betaversjon av de nye sidene de siste ukene.

  Hvis du lurer på hvorfor vi forlot det forrige, «kule» designet som representerte alle regnbuens farger, kan vi svare deg på det. Vi følte nemlig ikke at det passet; vi skriver om teknologi, men vi lever fortsatt i en verden hvor det egner seg best å opptre profesjonelt. Og det forrige designet var rett og slett litt «barnslig».

  Vi prøver å framstå som et seriøst nettsted, hvor nyheter, meninger og saklige artikler står i spissen. Derfor har vi også valgt et veldig rolig, lett design, som er lettlest, pent (synes vi selv) og selvfølgelig ryddig.

  Men selvsagt, vi har også utført endringer når det gjelder funksjonalitet. Bl.a. finner du over 50 artikkellenker på forsiden, for lett tilgang til våre artikler.

  Artiklene er også blitt drastisk forbedret. Nå finner du en kort ingress før selve artikkelen, samt en bildebeskrivelse under store bilder. I sistnevnte vil også fotokredittering finne sted.

  Fontvalget falt på Georgia som er og blir den flotteste, mener vi. Den er veldig tydelig, spesielt i Firefox, Opera — som ikke bruker anti-aliasing forøvrig — og selvsagt i Internet Explorer. Den blir kombinert med Arial til tider, som er et «must».

  Selv om vi er et teknologiorientert nettsted, som for det meste har teknologi-interesserte lesere, er det fortsatt en del av dere som bruker Internet Explorer 6 og tidligere nettlesere. Dette føler vi er synd og skuffende. Ikke bare er Internet Explorer 7 ekstremt mye bedre, men nettlesere som Firefox og Opera gir en helt annen opplevelse av internettet. Det er merkelig at folk ikke har skjønt dette ennå. På grunn av dette må vi tilpasse nettsidene til disse utdaterte nettleserne, og det tar tid… ofte er det ikke en gang mulig hvis man vil bruke avanserte teknikker. Selv ikke PNG-bilder fungerer. Uansett: Vi kan stolt meddele at nettsidene vises nærmest identisk i alle nettlesere, noe det tidligere ikke gjorde.

  Av inspirasjonskilder må vi nevne NYTimes, som vi har lånt litt av sturkturen fra. Dog, vi har prøvd å sette litt farge på det for å gjøre det litt mindre «tamt».

  Vi kan forstå at du trolig ikke vil oppfatte designet som tøft, men det er vel viktigst at stoffet er lesbart? I våre øyne vil dette markere begynnelsen på en ny tid for Betamagasinet.no. Håper dere følger med oss.

  Det nye designet er skrevet av Christofer Nygård for Betamagasinet.no.

  — redaksjonen.