Palm Pre – endelig en verdig iPhone-utfordrer?

0
747

Lørdag 6. juni lanseres Palms iPhone-utfordrer, «Pre». Produsenten som på mange måter var pioner i utviklingen av dagens smarttelefoner, returnerer nå med en – ifølge nettmedier – verdig utfordrer til Apples kjempesuksess.

Nå kommer Palm Pre. (Foto: Gizmodo)

Den ferske telefonen, som ble annonsert på CES i Las Vegas tidligere i år, får ros i internasjonale medier og lanseres som den heteste iPhone-konkurrenten hittil. Dens operativsystem, WebOS, er, til tross for sine mangler, angivelig blant de beste på markedet.

Palm var på mange måter selskapet som oppfant enheten som dagens smarttelefoner er etterkommere av. Mange mener Palm Trio var den første ordentlige smarttelefonen, og Palm gjorde det svært godt i bedriftsmarkedet. De siste årene har det likevel vært stille – helt stille. Men med Palm Pre gjør det trolig et storstilt comeback.

«Palm Pre is epic stuff» – les anmeldelse på Engadget.

The Wall Street Journal-journalist Walt Mossberg kaller telefonen den eneste reelle iPhone-utfordreren, men understreker at Apple annonser en helt ny iPhone kun to dager etter Pres lansering.

Et av problemene med Palm Pre – som kommer med et helt nytt operativsystem – er en elendig applikasjonsbutikk (app store). For øyeblikket er det kun noen titalls applikasjoner i butikken, og plattformen trenger sårt et bedre utvalg.

DISKUTÉR: Hva tror du om Palm Pre – blir den en reell iPhone-utfordrer?