Home Poster Re: – Hundrevis av Thunderbolt-produkter pĺ vei |

Re: – Hundrevis av Thunderbolt-produkter pĺ vei |

0

Clas skrev: «Med USB 3.0 økte man antallet kontaktpunkter i kabelen – og beholdt bakoverkompatibliteten»

Siden de allerede eksisterende USB2 pinnene for data ikke kan utnyttes for SuperSpeed (SS)-signalering, så er fem ekstra kontakter addert.  En er jord. De fire andre er et par for SS-transmitter og et par for SS-mottaker. Dette tillater SS-datatrafikk i motsatte retninger samtidig. Her er m.a.o 3 par for data. Et par er derfor overflødige ettersom kun to par pinner for data behøves i prinsippet. Det ekstra overflødige paret er kun der for å sikre bakoverkompatibelitet. Daukjøtt, vil noen si, når allerede eksisterende pinner ikke kan utnyttes for teknologiske fremskritt. 

Clas skrev: «Å legge inn en optisk løsning og samtidig beholde bakoverkompatiblitet i samme kontakt, ved at samme kontakt er både for optisk og for kobber, er ikke så teknisk sett vanskelig.»

Thunderbolt er jo et glimrende eksisterende eksempel på akkurat dette. Noen andre vet ikke jeg om. Om 10 år vil Thunderbolt være et enda bedre eksempel på dette. 

Clas skrev: «USB vil leve lenge av flere årsaker….»

Det vil den nok. Men samtidig har teknologien nådd høydepunktet og vil sakte dø ut, slik alle tekonlogier gjør.

Clas skrev: «At man gjør kablene kortere trenger ikke være noe problem heller»

Det TRENGER ikke være et problem, men det KAN være et problem. Sannsynligheten for at det kan bli et problem blir større og større dess kortere den maksimale kabellengde som tillates for USB-versjonen er oppgitt til å være.
F.eks så hadde jeg personlig problemer allerede for flere år siden med at maks lengde for USB2 var kun 5 meter da jeg jeg skulle koble en USB-styrt UPS til datamaskinen samtidig som jeg ville holde UPS’en i naborommet pga alt dens viftebråk.

Clas skrev: «USB har vel maksimalt 5 meters kabel så vidt jeg husker.»

Ikke USB3.
Sitat:»The USB 3.0 spec does not detail a maximum cable length, but 3.0 meters or 9.8 feet has been recommended»
Kilde: http://www.techrepublic.com/bl…

Clas skrev: «Det meste av utstyr leveres med en kabel som er 1,5 meter eller gjerne kortere.»

Vel, en eller annen kabel av en eller annen lengde må jo leveres med utstyret. Man har vel valgt den man tror passer i de aller fleste tilfellene. I virkeligheten vil den i nok mange tilfeller bli overfløding lang, hvilket kun er et estetisk problem. Eller den er for kort, hvilket er et teknisk problem, slik som det var i mitt beskrevne UPS-problem nevnt ovenfor.