Re: Krig om nettleser-tallene | Chrome, Firefox, Firefox, Internet explorer, Nettlesere

0
643

Like sikkert som Microsoft ble dømt for å missbruke Windows til å tving Internet Explorer på folk, så har Microsoft mistet sin nettleser-dominans. Om det er 45% eller 68% som bruker en annen nettleser enn Internett Explorer, er helt underordnet. Selskaper som idag har låst sine nett-tjenester til bare å fungere med Microsoft-produkter, sier også nei til halvparten eller nærmere 2/3 av brukerne.

I en markedssituasjon der halvparten sier nei takk til Microsoft, er det bare flaut og pinlig av selskapet å levere gammel web-utgave av Outlook i Chrome, når Outlook 2010 fungerer i Firefox. Det er like flaut og kreve Silverlight-plugin’s med Sharepoint, noe som gjør funksjonaliteten med Microsoft-teknologi på f.eks. Android og iOS til en halvveis opplevelse. Denne apartheid-tenkegang arvet fra Microsoft er dårlig butikk, da det er dumt å si nei til rundt halve markedet (eller mer).

Det er en giga-trend at ansatte tar med private Internett-enheter på jobben, og forventer at dette fungerer knirkefritt med e-post, dokumentdeling osv. Microsoft henger overhode ikke med på kryssplattform-utfordringene som denne utviklingen bygger på. De IT-sjefene som nå har låst bedriften til Microsoft, går en tøff framtid i møte med eksplosjonen av smart-enheter og skytjenester. Eksplosjonen skjer først og fremst med enheter basert på Linux og iOS:
1. .

Det selges idag minst to ganger flere Internett-enheter med Android, Linux og iOS enn PC-system med Windows. PC-æraen er over[2]. Folk velger smarte Internett-enheter i massevis. Salgstallene samlet av Elektronikkbransjen viser dette i Norge. Salgstall over Internett-plattformer Internasjonalt, viser dette[2]. På tide å endre tittelen på PC-World til Smart-World. Det er på høy tid å følge med på utviklingen i markedet, framfor å ukritisk gjengi evangeliseringen til Microsoft. 

2. .