Så mye bruker du nettet for å optimere hverdagen din

Det å bruke internett så mye som vi gjør i dag, var det kanskje ingen, eller i hvert fall få, som forestilte seg da det ble lansert. For det har virkelig fått lov til å spille en helt definerende rolle i livene våre på både godt og vondt og har skape en spennende dynamikk, der vi både virkelig har det som en massiv fordel, men også litt som en utfordring.

Nettet har vært en del av livene og ikke minst hverdagen vår lenge. Og selv om vi kanskje glemmer det noen ganger, så er nettet med på å optimere hverdagen vår på måter som vi nesten ikke tenker over engang. Noen av de fordelene nettet gir oss i forhold til å nettopp optimere hverdagen vår, er ting som har blitt så viktige for oss at vi ikke hadde visst hva vi skulle gjøre hvis vi plutselig ikke hadde tilgang på dem lenger. Bare tenk over disse for eksempel.

Les tester og anmeldelser på nett

Nettet har gjort det mye enklere for oss å ikke bare få tilgang på en mye større variasjon av produkter enn tidligere, men har også gitt oss tilgang på tilbakemeldinger fra andre forbrukere og tester på nettet der man kan lese om forskjellige produkter testet mot hverandre. Dette er noe som gir oss et mye mer realistisk bilde av produktet enn det deres egen markedsføring alene kan gi oss. Som forbruker gjør dette at man har mye mer makt enn man hadde da man bare handlet i butikk.

Hvis man for eksempel ser etter en foodprocessor, kan det være lett å bli forført av markedsføringen til de forskjellige merkene, når det man i realiteten har behov for er å lese om De 5 beste foodprosessor på markedet i en artikkel der man faktisk kan vurdere hvilke kvaliteter de forskjellige mulighetene har, og gjør det mye enklere å ta et bra valg for akkurat de behovene man selv har.

Kalender på nett

En annen ting som mange, både på jobben og på privaten, er helt avhengige av er muligheten til å planlegge i en kalender som man har med seg hele tiden. Det å ha kalenderen i en fysisk bok er en ting, men det å ha den samme versjonen av kalenderen din på dataen sin og ikke minst på telefonen sin, gjør det mye enklere å planlegge livet sitt – og med påminnelser er det nok også færre avtaler og møter som blir glemt!

Kart på nett

Det å flytte til, eller bare finne frem i en ny by på ferie, var en del mer utfordrende før enn det er nå. De fysiske kartene har nesten forsvunnet, og alt er hele tiden tilgjengelig via telefon, data eller nettbrett. Dette inkluderer også alle reisemuligheter og tog og busser, i tillegg til estimater for hvor lang tid det tar å gå eller kjøre et sted. Det er helt rart å tenke på hvor kronglete alt dette var før sammenlignet med hvor ufattelig enkelt det er nå. En sann drøm!

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...