Home Poster Safari 4 endelig sluppet, men hvor ble farten av?

Safari 4 endelig sluppet, men hvor ble farten av?

0

På WWDC i går kveld lanserte Apple nye Safari 4 i endelig utgave. Nettleseren imponerte stort i betaversjon, og mange trodde Apple skulle knuse Webkit-konkurrent Google Chrome. Nå er det lite som tyder på det.

Når Safari 4-betaen ble sluppet tidligere år ga den nettmedier verden over hakeslepp. Apple hadde kokt sammen den desidert raskeste nettleseren på markedet, i en ny, stilig drakt, og for Webkit-konkurrent Google Chrome var det intet annet enn en krigserklæring.

Nå ser det ut til at Google tok krigserklæringen på alvor og tok opp kampen med det store Eplet. Safari 4 i endelig utgave har nemlig tapt seg siden den superraske betaen, mens Google gjorde et kvantesprang med Chrome versjon 2.0.

Ifølge tester utført av Betanews.com, ligger Chrome 2.0 og den uferdige etterfølgeren, Chrome 3.0, helt i tet. Safari 4 henger litt etter. (Foto: Betanews.com)
Ifølge tester utført av Betanews.com, ligger Chrome 2.0 og den uferdige etterfølgeren, Chrome 3.0, helt i tet. Safari 4 henger litt etter. (Foto: Betanews.com)

Men la det være klart: Forskjellene på Chrome 2.0 og Safari 4 er så minimale, at det er snakk om hundredeler. I realiteten er det altså ingen forskjell på de to Webkit-nettleserne. Begge nettleserne scorer også 100 % i den populære Acid 3-testen.

Svært, svært rask

Til tross for at Chrome slår Safari 4 med noen hundredeler i testene, er Safari 4 en svært rask nettleser. I Windows 7 er den hele 45 prosent raskere enn Firefox 3.5 RC, noe som egentlig sier sitt.

Nye Safari kan lastes ned via apple.com/safari.

(Kilde: Betanews)