Selg boligen din før boligboblen sprekker

Boligmarkedet topper akkurat nå når det handler om priser, og derfor ønsker så mange boligeiere å selge sine boliger før prisene går ner igjen. I denne artikkelen vil vi hjelpe deg med å gjøre hjemmet ditt mer attraktivt på boligmarkedet.

Ryd opp i tilstandsrapporten
Det første skrittet i å forsøke å gjøre hjemmet ditt mer attraktivt på boligmarkedet, er å rydde opp i tilstandsrapporten. Det kan derfor være lurt å bestille en førsynsrapport, som er laget av en bygningsekspert. Rapporten skal formuleres i et utkast, som viser alle boligens feil og skader. Nå har du som selger mulighet til å fikse opp eventuelle skader og mangler før sluttrapporten sendes ut til potensielle kjøpere.
Tilstandsrapporten er det første som en potensiell kjøper vil bruke i forsøket på å avvise kontantprisen, og derfor er det en god ide å ha «ren» tilstandsrapporten, slik at du først og fremst gjør deg attraktiv i boligmarkedet, men samtidig også sørger for at du selger din eiendom til høyest mulige beløp. Hvis tilstandsrapporten din er veldig full, vil dette bety en stor rabatt i prisen, og det kan derfor enten betale for å låne penger fra banken eller ta et sms-lån, slik at skadene kan repareres.

Bruk sosiale medier
En god måte å få søkende til å legge merke til at du selger ditt hjem er å bruke sosiale medier flittig. For det første er det en god ide å lage en beskrivelse av den generelle målgruppen som kan være interessert i å kjøpe hjemmet ditt. På den måten kan du få en bedre ide om hvilke sosiale medier du trenger for å fremvise hjemmet ditt for denne målgruppen.
Hvis målgruppen din er i det eldre segmentet, kan det være fordelaktig å være representert i de store boligsidene som HOME, Dnbeiendom, Nybolig, og Bori da disse sidene har stor autoritet, og det er ofte det eldre segmentet følger med. stor beslutning. Den Blå Avis er også en god innsats hvor denne målgruppen ville gjøre sitt informasjonssøk.
Hvis du vil ramme et yngre segment med en studentbolig, et rom eller en liten leilighet, kan du med fordel bruke sosiale medier som Facebook og Instagram. Det vil primært være disse sidene de vil bruke i informasjonssøket deres.

Inviter til åpent hus
Når du har fået oppmerksomheten deres, har du sannsynligvis fått noen henvendelser fra potensielle kjøpere som er interessert i å se hjemmet ditt. Når du har fått nok henvendelser, er det på tide til å planlegge en dag hvor de kan komme og se hjemmet. Hvis det er mange henvendelser, er det nødvendig å gjøre det over 2 dager, slik at det ikke vil være kaotisk og stresset stemning på dagen.

Vanligvis bør hjemmet ditt se ryddig og personlig ut ettersom dette er miljøet der vi slapper av best. Men akkurat på dagen for visningen er det viktig at du rydder opp og rengjør hele hytta. Gem de svært personlige gjenstandene, da huseiere må kunne gjenkjenne seg selv i hjemmet. Ha bare de klassiske og tidløse gjenstandene ute. På georgjensen-damask.no kan du få en masse inspirasjon til en klassisk og tidløs design.
Når du har solgt hjemmet ditt kan du feire det med noen deilige bobler, vitaminer til håret og kroppen og lange spabade.

Forhåpentligvis kan du bruke disse tipsene for å få litt inspirasjon om hvordan du gjør hjemmet ditt mer attraktivt på boligmarkedet.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...