Sinte YouTube-brukere ut mot Viacom

  0
  674

  Forslaget som gikk gjennom i forrige uke om at Google må utlevere YouTube-data til Viacom har ikke blitt spesielt godt mottatt blant brukerne. Enkelte protesterer med hjemmelagde hat-videoer mot Viacom, mens andre oppfordrer til boikott av medieselskapet som blant annet eier MTV.

  Selv om utleveringen av data neppe vil ha noen effekt for hver enkelt, kan det påvirke det store bildet. Blant annet vil Viacom ha tilgang til informasjon om brukernes vaner, hva som slår an og hvilke videoer som er populære.

  Men det handler om prinsipper, mener YouTube-brukerne. De syns det strider mot privatlivets rettigheter at data fra det ekstremt populære nettstedet for deling av video.

  All klagingen på Viacom ser dog ikke ut til å være forgjeves. Interne i selskapet har faktisk svart brukerne på oppfordringene, og de understreker at all data som blir overført til Viacom vil bli behandlet etter lovens retningslinjer, og ingen privat data vil bli offentliggjort. Informasjonen Viacom får tak i vil ikke nå noen andre.

  (Via BetaNews)