Array

Sinte YouTube-brukere ut mot Viacom

Forslaget som gikk gjennom i forrige uke om at Google må utlevere YouTube-data til Viacom har ikke blitt spesielt godt mottatt blant brukerne. Enkelte protesterer med hjemmelagde hat-videoer mot Viacom, mens andre oppfordrer til boikott av medieselskapet som blant annet eier MTV.

Selv om utleveringen av data neppe vil ha noen effekt for hver enkelt, kan det påvirke det store bildet. Blant annet vil Viacom ha tilgang til informasjon om brukernes vaner, hva som slår an og hvilke videoer som er populære.

Men det handler om prinsipper, mener YouTube-brukerne. De syns det strider mot privatlivets rettigheter at data fra det ekstremt populære nettstedet for deling av video.

All klagingen på Viacom ser dog ikke ut til å være forgjeves. Interne i selskapet har faktisk svart brukerne på oppfordringene, og de understreker at all data som blir overført til Viacom vil bli behandlet etter lovens retningslinjer, og ingen privat data vil bli offentliggjort. Informasjonen Viacom får tak i vil ikke nå noen andre.

(Via BetaNews)

Relaterte artikler

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...

Hva er dataspill?

De aller fleste av oss har et forhold til...